Clicky

woensdag 2 oktober 2024 - 12:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDachser tekent contract voor nieuw distributiecentrum in Waddinxveen

Dachser tekent contract voor nieuw distributiecentrum in Waddinxveen

WADDINXVEEN – Dachser zet opnieuw een belangrijke stap in zijn verdere groei in Nederland met de ondertekening van een huurovereenkomst voor een nieuwe opslag- en crossdocklocatie in Waddinxveen. Dit wordt het eerste gecombineerde European Logistics en Food Logistics centrum van Dachser buiten Duitsland. De nieuwe locatie zal in het derde kwartaal van 2025 operationeel zijn en creëert ongeveer 50 nieuwe banen.

Het nieuwe pand aan de Distributieweg 8 op het industrieterrein Doelwijk in Waddinxveen biedt volop ruimte voor de verdere integratie van de logistieke diensten van Dachser. De locatie heeft een totale grondoppervlakte van 33.000 vierkante meter, waarvan 16.330 vierkante meter loodsruimte en 1.311 vierkante meter kantoorruimte.

De loods beschikt over drie temperatuurzones: ongekoelde (ambient) opslag, gekoelde opslag en diepvriesopslag. Daarnaast is het voorzien van 45 laad- en losdocks, verspreid over drie zijden van het gebouw, wat zorgt voor een efficiënte verloop van het laad- en losproces.

In juni dit jaar opende Dachser al een gloednieuw vierde pand op het bedrijvenpark Doelwijk in Waddinxveen. Met de ondertekening van dit langjarige contract wordt nu ook het vijfde pand op deze locatie werkelijkheid.

LEES OOK
MEAG verwerft logistiek object van 26.000 m2 in Roermond

“Dit nieuwe pand komt sneller dan we hadden durven dromen,” zegt Edwin Vermeulen, General Manager Dachser in Waddinxveen. “Dankzij de verhuizing van een ander bedrijf kregen wij kort na de opening van ons vierde pand de geweldige kans om op hetzelfde terrein een vijfde pand te openen. Met deze uitbreiding kunnen de divisies European Logistics en Food Logistics hier samen onder één dak worden gehuisvest, vlakbij onze andere panden op deze locatie”

Jan-Peter Müller, Managing Director van Müller Fresh Food Logistics voegt daar aan toe: “Voor het eerst werken de business lines European Logistics en Food Logistics in Nederland vanuit één locatie. Dit biedt niet alleen nieuwe mogelijkheden op operationeel gebied, maar ook de samenwerking tussen collega’s zal versterken. We verwachten dat deze synergieën ons in staat stellen om klanten nog beter van dienst te zijn, terwijl we tegelijkertijd leren van elkaars markten en processen. Het is bijzonder dat deze stap zo snel mogelijk werd, wat ons een mooie kans biedt om onze samenwerking verder te versterken.”

LEES OOK
Scania gaat nieuw multifunctioneel pand bouwen in Zwolle
Jan-Peter Müller

Het distributiecentrum, oorspronkelijk gebouwd in 1997, zal volledig worden gerenoveerd en ingericht volgens de huisstijl van Dachser. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de visuele uitstraling, maar ook naar duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Het pand is al voorzien van zonnepanelen op het dak, maar alle verlichting in zowel de kantoren als de opslagruimtes zal worden vervangen door energiezuinige LED-lichtbronnen. Daarnaast ontstaan er dankzij de aanwinst van dit pand zo’n 50 nieuwe arbeidsplaatsen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Containervervoerder Maersk blijft nog varen naar Beiroet

KOPENHAGEN - De grote Deense containervervoerder A.P. Møller-Maersk blijft nog varen naar Beiroet in Libanon, ondanks het toenemende geweld in de regio door de...
×