Clicky

woensdag 2 oktober 2024 - 00:13 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartKLM mijdt luchtruim Irak, Iran en Jordanië

KLM mijdt luchtruim Irak, Iran en Jordanië

SCHIPHOL – KLM heeft dinsdagavond besloten het luchtruim van Irak, Iran en Jordanië te mijden.

Iran heeft raketten afgevuurd op Israël, waardoor vliegen boven die landen risicovol is. Vluchten naar Aziatische bestemmingen worden omgeleid. Volgens een woordvoerster gaan ze over Afghanistan.

Ook de Duitse branchegenoot Lufthansa meldde niet door het Iraakse, Iraanse en Jordaanse luchtruim te vliegen. Dat blijft zo tot en met woensdag.

Persbureau Reuters meldt op basis van staatspersbureaus dat Jordanië en Irak hun luchtruim hebben gesloten. Ook het Israëlische luchtruim is gesloten. Reuters-journalisten zagen ook dat raketten boven het naburige Jordanië werden onderschept.

Nasrallah

Iran vuurde raketten op Israël af als vergelding voor een luchtaanval waarmee het Israëlische leger in Libanon Hezbollah-leider Hassan Nasrallah doodde, zei de Iraanse Revolutionaire Garde.

KLM zei eerder op dinsdag de opschorting van vluchten naar Tel Aviv te verlengen tot in ieder geval het einde van dit jaar. Ook andere luchtvaartmaatschappijen meldden langer niet op de Israëlische bestemming te vliegen. Transavia, een dochterbedrijf van Air France-KLM, vliegt tot november niet naar de Libanese hoofdstad Beiroet.

LEES OOK
Israëlische krijgsmacht valt VN-hoofdkwartier binnen
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Biden roept op tot ‘goed bod’ voor lonen stakende havenarbeiders

WASHINGTON - De Amerikaanse president Joe Biden heeft werkgevers van stakende havenarbeiders opgeroepen een "goed bod" te doen voor een hoger salaris. In een...
×