Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 21:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsRevolutionaire Garde Iran meldt vergeldingsaanval op Israël

Revolutionaire Garde Iran meldt vergeldingsaanval op Israël

TEHERAN/TEL AVIV – De elitetroepen van het Iraanse regime, de Revolutionaire Garde, hebben naar eigen zeggen vele tientallen raketten op Israël afgevuurd. Het gaat volgens de garde om een vergelding voor de Israëlische luchtaanval die vrijdag in Beiroet een bondgenoot van Iran doodde, de Libanese Hezbollah-leider Hassan Nasrallah.

De garde waarschuwt dat bij een Israëlische tegenaanval op Iran, een veel grotere aanval op Israël wordt ondernomen. Dit is hetzelfde scenario als bij een eerdere raketaanval van Iran op Israël naar aanleiding van de Israëlische beschieting in april van de Iraanse ambassade in Damascus. Israël sprak over zeker tweehonderd raketten die Iran dinsdag zou hebben afgevuurd.

De Iraanse regering zegt voorbereid te zijn op Israëlische tegenacties. De feitelijke machthebber in de Islamitische Republiek Iran, ayatollah Ali Khamenei, is al sinds vorige week op een veilige plek ondergebracht, aldus een anonieme Iraanse functionaris. Israëlische militairen zeggen dat deze aanval “heel ernstig is geweest en gevolgen zal hebben”.

LEES OOK
Hezbollah-topfiguur: strijd gaat door, snel nieuwe leider

VN-chef António Guterres veroordeelt dat telkens “een escalatie op een escalatie volgt” in de regio en dringt aan op een staakt-het-vuren.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Franse premier Barnier wil ook grenscontroles

PARIJS - De nieuwe Franse premier Michel Barnier wil strengere grenscontroles om illegale immigratie tegen te gaan. Frankrijk slaagt er volgens hem niet meer...
×