Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 19:27 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVerlopen vergunning, te lang en te breed: rijverbod en winstafroming van circa...

Verlopen vergunning, te lang en te breed: rijverbod en winstafroming van circa 2.000 euro [+foto]

DILLENBURG – Met een rijverbod eindigde maandagmiddag de controle van een zwaar transport op de Duitse A45 nabij Dillenburg.

Het voertuig trok de aandacht van een agent omdat er ondanks de afwijkende afmetingen geen geel zwaailicht aanwezig was dat de bijzondere beladingssituatie aangaf. Bij controle is gebleken dat de vervoersvergunning al was verlopen en dat niet aan de daarin genoemde eisen werd voldaan. Bovendien overschreed de lading de minimale breedte en de voorgeschreven totale lengte.

Twee politievoertuigen begeleidden het voertuig naar een vrachtwagenparkeerplaats bij het kruispunt Haiger-Burbach. Vanaf hier was de rit voor de vrachtwagenchauffeur voorbij. Zijn werkgever werd gevraagd een nieuwe vergunning voor het transport aan te vragen.

Het transportbedrijf wordt nu geconfronteerd met een incassoprocedure in het kader van de winstafroming van ongeveer 2.000 euro.

LEES OOK
4.400 euro boete voor chauffeur tijdens transportcontrole in Den Bosch
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Auto onder trailer op A1: één dode [+foto]

DE LUTTE - Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een ernstige aanrijding plaatsgevonden op de A1 bij De Lutte. Een auto...