Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 17:30 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSWerk & InkomenNieuwe cao Schiphol: tien procent loonsverhoging in twee jaar

Nieuwe cao Schiphol: tien procent loonsverhoging in twee jaar

SCHIPHOL – De eigen medewerkers van Schiphol krijgen de komende twee jaar 10 procent meer loon, hebben de vakbonden en de luchthaven afgesproken.

De nieuwe cao geldt voor onder meer het kantoorpersoneel, de platformmedewerkers, brandweerlieden en de beveiligers die in dienst zijn van de luchthaven.

Ook is onder andere afgesproken dat de medewerkers volgende maand een eenmalige uitkering van 750 euro krijgen, een betere reiskostenregeling en volgend jaar een extra vrije dag voor iedereen, de zogeheten Schipholjaardag. De nieuwe cao loopt van 1 oktober 2024 tot en met 30 september 2026.

“Een loonstijging die ruim boven het huidige en geraamde inflatieniveau ligt, is een mooi onderhandelingsresultaat”, zegt CNV-bestuurder Juan Schot. De vakbond wil opnieuw met Schiphol in gesprek als er landelijke afspraken zijn gemaakt over de Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU). “We gaan dan ook het gesprek voeren over welke functies binnen Schiphol aan te merken zijn als zware beroepen.”

LEES OOK
Bemiddeling voor cao grondpersoneel Lufthansa start volgende week
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Verlopen vergunning, te lang en te breed: rijverbod en winstafroming van...

DILLENBURG - Met een rijverbod eindigde maandagmiddag de controle van een zwaar transport op de Duitse A45 nabij Dillenburg. Het voertuig trok de aandacht van...
×