Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 17:29 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerDeltalinqs: Verkeersinfarct regio Rotterdam kan zo niet doorgaan

Deltalinqs: Verkeersinfarct regio Rotterdam kan zo niet doorgaan

ROTTERDAM – “Het enorme verkeersinfarct dat Rotterdam, en de regio rond Rotterdam, nu al twee dagen op een rij raakt, kan zo niet tot begin december voortduren. Bedrijfsleven en reizigersorganisaties moeten snel met Rijkwaterstaat om de tafel hoe we dit kunnen oplossen, anders is de schade voor forenzen en het bedrijfsleven niet te overzien de komende maanden.” Dat zegt Deltalinqs, de ondernemersvereniging van de haven- en industriebedrijven in de mainport Rotterdam.

Deltalinqs-directeur Bas Janssen: “De aanleg van de nieuwe Blankenburgverbinding is een belangrijke stap die de doorstroming in de regio straks gaat verbeteren. Tegelijkertijd waarschuwen wij al langere tijd dat in aanloop naar de opening van de verbinding, de spitsstrook op de A15 bij Rozenburg (knooppunt Benelux richting Maasvlakte) niet zomaar dichtgegooid kan worden. Er had actief gezocht moeten worden naar alternatieven en hinderbeperkende maatregelen, net als eerder bij de Calandbrug of bij andere projecten van Rijkwaterstaat in het land. Ondanks onze eerdere waarschuwingen dat de sluiting van de spitsstroken voor enorme logistieke problemen gaat zorgen, heeft Rijkwaterstaat de situatie voor ons gevoel erg onderschat. Dit raakt niet alleen de bewoners van Rozenburg en de hele regio, maar ook de hele logistiek van de haven naar het achterland en vice versa.”

LEES OOK
Grote drukte op wegen Papendrecht door afsluiting A15

Snel om de tafel
Deltalinqs wil snel met Rijkwaterstaat om de tafel om de situatie van dag tot dag met elkaar te volgen, voor de juiste communicatie naar burgers en bedrijven en om te zoeken naar eventuele alternatieven. “Deze situatie kan zo echt niet tot begin december duren. De herfst, die altijd met forse drukte gepaard gaat, is immers pas net begonnen. Reken maar uit hoe groot de ellende gaat worden als we dit zo doorzetten en meer weerellende met bijvoorbeeld straks ook gladheid er nog bovenkop komt,” aldus Janssen. “Dan hebben we geen 1.000 km file, maar gaan we echt nieuwe records breken in negatieve zin.”

Achtergrond
De extra spitsstrook op de A15 blijft tot in december dicht vanwege voorbereidend werk voor de opening van de nieuwe snelweg A24 en de toegang naar de nieuwe tunnel (Blankenburgverbinding). Reizigers moeten rekening houden met forse vertragingen in de ochtend- en avondspits.

LEES OOK
ANWB en Rijkswaterstaat registreren drukste ochtendspits van dit jaar
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Alle afvalbeheerbijdragen binnenvaart betaald

DEN HAAG - In de binnenvaart geldt dat de vervuiler betaalt voor de verzameling, afgifte en inname van afval. In het Scheepsafvalstoffenverdrag (SAV) is...
×