Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 17:30 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDuitsland registreert 2500 illegale grensoversteken in twee weken

Duitsland registreert 2500 illegale grensoversteken in twee weken

BERLIJN – De Duitse politie heeft in de afgelopen twee weken bijna 2500 illegale grensoversteken geregistreerd. Duitsland voert sinds halverwege september controles uit langs de grenzen met Nederland en alle andere buurlanden.

Tussen 16 en 30 september werden 1546 mensen bij de grens weggestuurd, aldus de federale politie dinsdag. Ook werden 69 personen weggestuurd met een inreisverbod. De federale politie meldt ook dat 49 personen zijn opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Er is geen informatie gedeeld over bij welke grenzen de mensen zijn weggestuurd.

De controles, die zes maanden zullen duren, moeten het aantal mensen terugdringen dat zonder de juiste papieren naar Duitsland komt. De controles langs de grenzen met Nederland, België, Denemarken en Luxemburg zijn nieuw. Bij de andere buurlanden vonden al controles plaats.

De Duitse politievakbond verklaarde recent dat de nieuwe grenscontroles weinig hebben bijgedragen aan het beperken van illegale migratie, omdat maar weinig illegale migranten en smokkelaars zijn opgemerkt aan de westelijke grenzen. Volgens de bond kunnen de controleposten bovendien worden omzeild.

LEES OOK
Hardleers transportbedrijf rijdt toch op rode diesel [+foto's]
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Verlopen vergunning, te lang en te breed: rijverbod en winstafroming van...

DILLENBURG - Met een rijverbod eindigde maandagmiddag de controle van een zwaar transport op de Duitse A45 nabij Dillenburg. Het voertuig trok de aandacht van...
×