Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 17:29 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTwee vrachtwagens gestolen, één vrachtwagen, met chauffeur onder invloed van drugs, getraceerd

Twee vrachtwagens gestolen, één vrachtwagen, met chauffeur onder invloed van drugs, getraceerd

GÜSTROW/BENTWISCH – Zondagochtend 29 september 2024 werd de Duitse politie rond 12:50 uur gealarmeerd over een mogelijk dronken chauffeur die in de buurt van Mönchhagen (district Rostock) reed. Volgens de melder reed een trekker met oplegger al slingerend over de B105 richting de A19.

De vrachtwagen werd uiteindelijk door politieagenten op de A19 richting Berlijn gesignaleerd en werd op de L39 staande gehouden. Toen de chauffeur op het punt stond gecontroleerd te worden, reed hij weer weg in zijn vrachtwagen, reed om de hulpverleningsvoertuigen heen en vluchtte in eerste instantie over de L39 richting Waldeck. Ter hoogte van de snelwegbrug BAB20 tussen Waldeck en Dummerstorf werd de vrachtwagen uiteindelijk door meerdere politievoertuigen tegengehouden en werd de chauffeur gearresteerd.

De chauffeur van het voertuig werd geïdentificeerd als een 24-jarige Pool die volgens een drugstest onder invloed was van verdovende middelen en niet over het vereiste rijbewijs beschikte.

Naarmate de controle voortduurde, werd bekend dat de trekker en een andere trekker blijkbaar kort daarvoor waren gestolen uit een bedrijfsloods in Bentwisch. De waarde van elke trekker wordt geschat op ongeveer 110.000 euro.

LEES OOK
Activisten dreigen met acties tegen uitbreiding Tesla-fabriek

Van het tweede voertuig of de bestuurder ontbreekt voorlopig elk spoor, meldt de politie.

Maandagmiddag werd door de districtsrechtbank van Rostock een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de 24-jarige Poolse verdachte. De recherche van Rostock voert nu verder onderzoek uit.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Alle afvalbeheerbijdragen binnenvaart betaald

DEN HAAG - In de binnenvaart geldt dat de vervuiler betaalt voor de verzameling, afgifte en inname van afval. In het Scheepsafvalstoffenverdrag (SAV) is...
×