Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 17:30 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartKLM schort vluchten naar Tel Aviv tot eind dit jaar op

KLM schort vluchten naar Tel Aviv tot eind dit jaar op

AMSTELVEEN – KLM vliegt in ieder geval tot het einde van dit jaar niet meer naar het Israëlische Tel Aviv. Daarmee schort de Nederlandse maatschappij vluchten naar die bestemming langer op, want eerder werd gezegd dat er tot 26 oktober niet naar Tel Aviv werd gevlogen door KLM.

Volgens een woordvoerster van KLM is dit besluit recent genomen. De spanningen in het Midden-Oosten lopen steeds verder op door de oorlog tussen Israël en Hezbollah. KLM vliegt overigens niet op Beiroet in Libanon.

De Nederlandse tak van Transavia vliegt vooralsnog tot en met 3 november niet naar Beiroet en tot en met eind maart volgend jaar niet naar Tel Aviv. Volgens een woordvoerder van Transavia wordt de situatie goed in de gaten gehouden.

Lufthansa

Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa maakte eerder al bekend vluchten naar Beiroet en Tel Aviv langer op te schorten. Vluchten naar Libanon worden nu uitgesteld tot eind november en vluchten naar Tel Aviv tot eind deze maand. Op de Iraanse hoofdstad Teheran wordt tot 14 oktober niet meer gevlogen.

LEES OOK
EasyJet schort vluchten naar Israël op tot 27 oktober

De Europese luchtvaartautoriteiten zeiden zaterdag nog dat maatschappijen de komende tijd het luchtruim van Libanon en van Israël moeten vermijden. De Europese Commissie en het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) waarschuwden in een verklaring voor “een algehele intensivering van luchtaanvallen en verslechtering van de veiligheidssituatie.” Die officiële aanbeveling geldt voorlopig tot 31 oktober.

Grondoffensief Israël

Het Israëlische leger is in de nacht van maandag op dinsdag begonnen met een grondoffensief in het zuiden van Libanon, dat volgens de krijgsmacht is gericht op Hezbollah-doelen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Verlopen vergunning, te lang en te breed: rijverbod en winstafroming van...

DILLENBURG - Met een rijverbod eindigde maandagmiddag de controle van een zwaar transport op de Duitse A45 nabij Dillenburg. Het voertuig trok de aandacht van...
×