Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 13:27 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOlieprijs stijgt bij oorlog met Iran, waarschuwt brandstofexpert

Olieprijs stijgt bij oorlog met Iran, waarschuwt brandstofexpert

EINDHOVEN – De olieprijs blijft vooralsnog stabiel, maar een oorlog met een belangrijk olieproducerend land zoals Iran zou tot een forse stijging kunnen leiden. Dat stelt Paul van Selms, brandstofdeskundige bij United Consumers. “Als Iran in conflict raakt, zal de olieprijs onvermijdelijk stijgen. Zeker nu de winter voor de deur staat en veel landen afhankelijk zijn van olie voor verwarming”, aldus Van Selms.

Toch denkt hij niet dat de prijzen aan de pomp, die de afgelopen maanden gedaald zijn, veel zullen veranderen de komende tijd.

De deskundige verbaast zich erover dat olie in de afgelopen maanden juist goedkoper is geworden, omdat geopolitieke spanningen doorgaans de olieprijs opdrijven. “De onrust in de wereld neemt al lange tijd toe, maar de vraag naar olie blijft gelijk, terwijl de olieproductie groeit door het opheffen van beperkingen. Daardoor blijft de prijs vooralsnog onveranderd”, zo verklaart Van Selms de huidige situatie.

Hij vergelijkt de olieprijs met een kikker in een pan water die langzaam opwarmt. “Het water wordt steeds warmer, maar die kikker heeft het niet door. We lijken niet te beseffen in welke crisis de wereld zich bevindt, terwijl de gevolgen steeds dichterbij komen.”

LEES OOK
Inlichtingendiensten: Iran achter hackpoging campagne Trump
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

100 jaar Mercedes-Benz bij karldischinger logistikdiensleister gevierd met order voor 100...

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN/EHRENKIRCHEN - Mercedes-Benz Trucks en karldischinger logistikdienstleister vieren een heel bijzonder jubileum. Mercedes-Benz trucks worden al 100 jaar succesvol en betrouwbaar ingezet bij het...
×