Clicky

dinsdag 1 oktober 2024 - 11:33 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHezbollah voert aanvallen uit op grensplaats in Israël

Hezbollah voert aanvallen uit op grensplaats in Israël

BEIROET – De Libanese militante groepering Hezbollah meldt artillerie-aanvallen te hebben uitgevoerd op Israëlische troepen in de Israëlische grensplaats Metula. Het luchtalarm in Metula is meermaals afgegaan, bericht onder meer The Times of Israel.

De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft meerdere lanceringen vanuit Libanon gedetecteerd. Die meldt dat een aantal projectielen is onderschept en de rest in open gebied terechtkwam. Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen.

Hezbollah heeft nog niet gereageerd op de Israëlische operatie in het zuiden van Libanon.

De IDF maakte in de nacht van maandag op dinsdag bekend Libanon te zijn binnengevallen in de strijd tegen Hezbollah. De IDF meldt dinsdagochtend “door te vechten totdat alle doelen van de oorlog zijn bereikt”. De genoemde doelen zijn de ontmanteling van Hamas, het terugbrengen van de gijzelaars die in de Gazastrook vastzitten en het herstellen van de veiligheid in het noorden van Israël.

LEES OOK
Mediaberichten: Israëlische tanks bereiken centrum Rafah
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Klimaattest wapent havens tegen klimaatverandering

VLISSINGEN/GENT/ANTWERPEN - Klimaatverandering heeft ook gevolgen voor haveninfrastructuur. North Sea Port, Port of Antwerp-Bruges, Agentschap Mobiliteit en Openbare Werken en ingenieursbureau Sweco ontwikkelden een...
×