Clicky

maandag 30 september 2024 - 22:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsKrijgsmacht Israël meldt dat noordelijke gebieden zijn afgesloten

Krijgsmacht Israël meldt dat noordelijke gebieden zijn afgesloten

TEL AVIV – De strijdkrachten van Israël zeggen dat gebieden in het noorden van het land zijn uitgeroepen tot een afgesloten militaire zone. Het gaat om Metula, Misgav Am en Kfar Giladi. Israëlische en Amerikaanse media hebben bericht dat een Israëlische grondoperatie in buurland Libanon mogelijk aanstaande is.

Premier Benjamin Netanyahu heeft zijn veiligheidskabinet maandagavond bijeengeroepen in een militaire basis in Tel Aviv, bericht nieuwssite Times of Israel. Daar wordt volgens een ingewijde gepraat over de goedkeuring van een inval in Libanon.

Het doel van die grondoperatie zou het verwijderen zijn van infrastructuur van Hezbollah bij de grens. Die groep voert al maanden raketaanvallen uit op Israël en dat heeft geleid tot de evacuatie van mensen uit het noorden van het land. De regering wil hun terugkeer mogelijk maken.

LEES OOK
Iraanse generaal waarschuwt Israël tegen aanval op nucleair doel
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

DHL en Ninatrans bereiken nieuwe mijlpaal met elektrische vrachtwagens

LEUVEN(B) - DHL en Ninatrans hebben samen een nieuwe mijlpaal bereikt met de introductie van twee volledig elektrische vrachtwagens van Ninatrans, die exclusief voor...
×