Clicky

maandag 30 september 2024 - 21:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIsraëlische grondoperatie Libanon mogelijk 'binnen enkele uren'

Israëlische grondoperatie Libanon mogelijk ‘binnen enkele uren’

TEL AVIV – Een Israëlische grondoperatie in Libanon is mogelijk aanstaande. Een ingewijde zegt tegen het Amerikaanse CBS News dat een inval met grondtroepen binnen enkele uren kan plaatsvinden. Ook zegt een bron tegen persbureau Reuters dat de positionering van de Israëlische troepen wijst op een mogelijk grondoffensief dat aanstaande lijkt.

Ook Amerikaanse media als The Washington Post en CNN hebben bericht dat Israël de VS heeft geïnformeerd over een geplande grondoperatie in Libanon. Zij baseren zich op anonieme bronnen. De inval zou bedoeld zijn om infrastructuur van Hezbollah te vernietigen in het grensgebied.

De VS vrezen volgens een bron van CNN dat een beperkte grondoperatie uiteindelijk kan uitgroeien tot een veel grotere operatie. Die zorgen worden besproken met Israël, meldt de nieuwszender.

Staakt-het-vuren

President Joe Biden roept opnieuw op tot een staakt-het-vuren na de berichten van de mogelijk ophanden zijnde grondoperatie. Gevraagd of hij ervan af weet en of hij een grondoffensief acceptabel vindt, antwoordde de Amerikaanse president: “Ik ben meer op de hoogte dan jij mogelijk weet en ik voel me er goed bij als ze stoppen.”

LEES OOK
Palestijns persbureau: 50 doden bij Israëlische aanval op scholen

Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie zegt dat met Israël nog wordt gesproken “over de beste weg vooruit”.

Nieuwe fase

De autoriteiten in de twee landen hebben formeel niet bevestigd dat er een grondoperatie aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dat een nieuwe fase aanstaande is in de strijd met Hezbollah. Ook heeft premier Benjamin Netanyahu zijn veiligheidskabinet bijeengeroepen in een militaire basis in Tel Aviv, berichten Israëlische media.

Israël voerde de afgelopen tijd zware luchtaanvallen uit op Hezbollah. Het land is al met grondtroepen actief in de Gazastrook, waar het Hamas wil uitschakelen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

DHL en Ninatrans bereiken nieuwe mijlpaal met elektrische vrachtwagens

LEUVEN(B) - DHL en Ninatrans hebben samen een nieuwe mijlpaal bereikt met de introductie van twee volledig elektrische vrachtwagens van Ninatrans, die exclusief voor...
×