Clicky

maandag 30 september 2024 - 19:24 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsKrant: Israël informeert VS over grondoperatie in Libanon

Krant: Israël informeert VS over grondoperatie in Libanon

WASHINGTON – Israël heeft de Verenigde Staten geïnformeerd over een geplande grondoperatie in Libanon. Dat bericht de krant The Washington Post op basis van een anonieme bron. De operatie zou beperkt zijn in omvang en op korte termijn kunnen beginnen.

De inval zou bedoeld zijn om infrastructuur van gewapende groepen te verwijderen in het grensgebied. Daarmee moet de dreiging voor Israëlische gemeenschappen in de buurt van de grens worden weggenomen.

De geplande campagne is volgens de bron kleinschaliger dan de Israëlische inval in 2006. Ook toen ging het om een conflict tussen Israël en de door Iran gesteunde Hezbollahbeweging. De strijd tussen die rivalen laaide de afgelopen tijd weer steeds verder op.

De krant The New York Times berichtte dat Israëlische speciale eenheden de afgelopen dagen al korte invallen hebben gedaan in Libanon. Die dienden volgens bronnen van de krant om voorafgaand aan een mogelijke grondoperatie alvast inlichtingen te verzamelen over posities van Hezbollah.

LEES OOK
Lufthansa vliegt langer niet op Teheran vanwege spanningen Iran-Israël

Die groep heeft de afgelopen maanden aanhoudend raketaanvallen uitgevoerd op Israël om de Palestijnen in de Gazastrook te steunen. Israël sloeg terug met luchtaanvallen. De strijd escaleerde toen eerder deze maand piepers en portofoons van Hezbollah explodeerden in Libanon.

Bij die aanval, waar Hezbollah Israël voor verantwoordelijk houdt, vielen tientallen doden en duizenden gewonden. Israël voerde vervolgens ook de luchtaanvallen op. De Israëlische strijdkrachten wisten vorige week onder meer Hezbollahleider Hassan Nasrallah te doden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Geen vluchten vanaf luchthaven Charleroi dinsdag door acties

CHARLEROI - Alle vluchten die dinsdag zouden vertrekken vanaf de Belgische luchthaven Charleroi zijn geannuleerd. Dat meldt het vliegveld op zijn website. Gedurende de...
×