Clicky

maandag 30 september 2024 - 11:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDe Mos roept het CDA en D66 op uit college te stappen...

De Mos roept het CDA en D66 op uit college te stappen als zero-emissiezones er nu komen

DEN HAAG – Hart voor Den Haag partijleider Richard de Mos heeft het CDA en D66 opgeroepen om de stekker uit de coalitie te trekken als de invoering van de zero-emissiezones er in Den Haag nu toch komen. MKB Den Haag vroeg voor het weekend om een jaar uitstel: “Niet alleen aan de kust, maar ook ondernemers in het centrum zijn nog niet klaar voor de aankomende zero-emissiezone.”

Ook ondernemersvereniging ONL pleit voor uitstel van de invoering van zero-emissiezones. “De laadinfrastructuur is er nog niet klaar voor en in sommige regio’s speelt netcongestie een rol”, zegt ONL-voorman Erik Ziengs.

Het CDA en D66 hebben verstandige zaken gezegd om de zero-emissiezones niet onder stoom en kokend water door te voeren. Zo heeft het CDA met de val van het college gedreigd als er bij het uitbreiden van de zero-emissiezone richting de kust niet goed naar mkb’ers wordt geluisterd.

Voor D66 is 2026 niet heilig. De partij zei dat onderzoeken duidelijkheid moeten bieden over de haalbaarheid van de startdatum. “Als daaruit blijkt dat er meer tijd en maatwerk nodig is, dan moet je daar wel toe bereid zijn”, zei raadslid Yousef Assad.

LEES OOK
Hart voor Den Haag na noodkreet MKB: "Haal streep door zero-emissiezone plannen!"

“Als we nu zowel MKB-Nederland als ONL voor Ondernemers namens de ondernemers horen zeggen dat ondernemend Nederland niet zit te wachten op zero-emissiezones, omdat ze simpelweg geen idee hebben hoe ze dat zouden moeten, dan moet je je als CDA en D66 aan je woord houden en zorgen dat de invoering van zero-emissiezones in ieder geval wordt opgeschort”, aldus De Mos.

Verkiezingsbelofte

De Mos stelde dit weekend samen met partijgenoot Carlos Martinez van Andel dat het van tafel vegen van het invoeren van de zero-emissiezones een keiharde verkiezingsbelofte wordt.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Grote havenstaking in VS gaat door, zegt vakbond

NEW YORK - Werknemers in havens langs de Amerikaanse oostkust en in de Golf van Mexico gaan vanaf dinsdag staken in een conflict over...
×