Clicky

zondag 29 september 2024 - 21:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël voert aanvallen uit op doelen Jemenitische Houthi's

Israël voert aanvallen uit op doelen Jemenitische Houthi’s

TEL AVIV/SANAA – Israël voerde zondag aanvallen uit op doelen in de door Houthi’s gecontroleerde delen van Jemen, meldt het Israëlische leger.

Deze aanvallen volgden nadat de Houthi’s de afgelopen dagen raketten op Israël hadden afgevuurd. Bij de aanvallen vielen vier doden en raakten 29 mensen gewond, meldt het door de Houthi’s geleide ministerie van Volksgezondheid.

Het Israëlische leger zei in een verklaring dat tientallen vliegtuigen, waaronder straaljagers, onder meer elektriciteitscentrales en zeehavens hebben aangevallen. De aanvallen veroorzaakten stroomuitval in de meeste delen van de Jemenitische havenstad Hodeidah, zeiden inwoners tegen persbureau Reuters.

De Jemenitische Houthi’s hebben uit solidariteit met de Palestijnen herhaaldelijk raketten en drones afgevuurd op Israël, sinds de oorlog in Gaza begon met een Hamas-aanval op Israël op 7 oktober.

LEES OOK
Iran onderschept olietanker in Perzische Golf
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Klomp Transport Zwolle wordt overgenomen door Oegema Logistics+

ZWOLLE/DEDEMSVAART - Per 1 januari 2025 zal Oegema Logistics+ Klomp Transport uit Zwolle overnemen. Sinds de oprichting van Klomp Transport, 75 jaar geleden, is...
×