Clicky

zaterdag 28 september 2024 - 22:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerWinnaars TVM Awards en NK Veiligste Chauffeur 2024 bekend

Winnaars TVM Awards en NK Veiligste Chauffeur 2024 bekend [+foto’s]

HARDERWIJK – Vrachtwagenchauffeur Wilco van den Berg van Smit Transport uit Kampen is de winnaar geworden van het NK Veiligste Chauffeur 2024. In Harderwijk op het Bouw & Infrapark was Van den Berg afgetekend de sterkste van alle 20 finalisten.

Wilco van den Berg scoorde bij alle proeven het best op veiligheid en verkeersinzicht. Dankzij rust, techniek en beheersing maakte hij voortdurend de goede keuzes. ”Ik ben ontzettend trots met deze benoeming en de bokaal krijgt een mooi plekje thuis of op het werk”, reageerde de beroepschauffeur.

De 20 finalisten legden allemaal vier proeven af en tijdens de finale-opdracht werd behendigheid gekoppeld aan alle aspecten van verkeersveiligheid en voertuigcontrole. Het NK Veiligste Chauffeur vormde het hoogtepunt van de TVM Awards, de naam van het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen.

De voornaamste doelstelling van de TVM Awards is het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers om daarmee een bijdrage leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. Uit handen van Michel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen, ontving Van den Berg de TVM Award die hoort bij het NK Veiligste Chauffeur.

Wilco van den Berg

Zeven andere TVM Awards uitgereikt

Naast het NK Veiligste Chauffeur werden er vandaag 7 andere TVM Awards uitgereikt aan een beroepschauffeur (Ridder), BBL-student chauffeur wegvervoer (NK Veiligste Chauffeur Junior) en transportondernemingen. De TVM Award Veilig Transport, MVO, Innovatie, Prestatie in de sector en Duurzaamheid zijn prijzen waar naast een jury ook het publiek haar stem kon laten gelden.

Ridder

De TVM Award Ridder 2024 werd uitgereikt aan Jeffrey Sieben (44 jr.). De chauffeur van transportbedrijf St. van den Brink uit Ermelo won de Award omdat hij zich met passie en enthousiasme inzet voor zijn vak met speciale aandacht voor de veiligheid in het verkeer. Sieben rijdt al meer dan 10 jaar schadevrij en werkt ook regelmatig nieuwe collega’s in. De jury waardeert met name de verantwoordelijkheid die hij neemt voor zichzelf en het belang van allen. Kortom: Jeffrey Sieben is een waardevolle chauffeur voor de transportsector en voor St. van den Brink in het bijzonder.

LEES OOK
Is het wachten op het opladen van je elektrische vrachtwagen nu rij- of rusttijd?
Jeffrey Sieben

NK Veiligste Chauffeur Junior

Ocean Biersteker (21 jr.) uit Wormerveer is de winnaar van de tweede editie van het NK Veiligste Chauffeur Junior. Vier BBL-studenten (beroeps begeleidende leerweg) Chauffeur Wegvervoer namen het tegen elkaar op en legden een uitdagend parcours af. Ocean Biersteker was volgens de jury het sterkst op het gebied van voertuigbeheersing, was alert en had goed door wat er in zijn omgeving gebeurde.

Winnaar TVM Award Veilig Transport: Rouwmaat Groep

De Rouwmaat Groep demonstreert op overtuigende wijze hoe de integratie van medewerkerswelzijn met veiligheids- en duurzaamheidspraktijken niet alleen leidt tot een vermindering van de milieu-impact, maar ook de verkeersveiligheid en bedrijfsprestaties aanzienlijk verbetert. Hun aanpak en beleid zijn inspirerend en een voorbeeld voor de logistieke sector en van groot belang in de huidige krappe arbeidsmarkt. Hierom is de Rouwmaat Groep uitgeroepen tot de winnaar van de Award Veilig Transport 2024.

Winnaar TVM Award Duurzaamheid: BREYTNER

BREYTNER bewijst dat zero emissie kan. Het is een pionier in de transportsector die met hun 100% zero emissie wagenpark en duurzame logistieke diensten niet alleen de uitstoot aanzienlijk vermindert, maar ook een voorbeeld is voor de sector. Ze maken de versnelling op het gebied van duurzaamheid mogelijk voor anderen. De winnaar toont volgens de jury lef en durf door het gewoon te doen. Hun toewijding aan innovatie en kennisdeling maakt hen tot een onmisbare speler in de transitie naar een duurzamere toekomst in het transport.

LEES OOK
Ageeth Bakker en Gina Wielink treden toe tot Raad van Commissarissen TVM verzekeringen

Winnaar TVM Award MVO: Hoekstra

Hoekstra creëert een krachtige maatschappelijke impact door kwetsbare jongeren een kans te bieden op een waardevolle plek in de logistieke sector. Waar ze niet alleen onderwijs ontvangen, maar ook hun zelfvertrouwen en toekomst opbouwen. Dit initiatief transformeert levens, niet alleen van de jongeren zelf, maar ook van de gezinnen om hen heen. Dit bedrijf kijkt naar de weg die bij iemand past en geven hem/haar/hen daar een plek. Hiermee zorgt ze voor inclusie en gelijke kansen voor iedereen. Een voorbeeld voor de hele sector.

Winnaar TVM Award Innovatie: VDH

VDH heeft met haar innovatieve veiligheidsprotocollen een nieuwe norm gesteld in de logistieke sector. Via procesoptimalisatie en intensieve controles is de veiligheid voor het bedrijf, werknemers en goederen verbeterd. Door de innovatieve ontwikkeling hebben ze de ladingdiefstal kunnen verminderen, wat bijdraagt aan de tevredenheid van hun opdrachtgevers. Uit dit alles samen blijkt dat de aanpak het resultaat van een verantwoorde en vooruitstrevende visie is. Dit beloont de jury met de Award Innovatie aan VDH.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Europese autoriteiten: vermijd luchtruim Libanon en Israël

BRUSSEL - Luchtvaartmaatschappijen moeten de komende maand de luchtruimten van Libanon en Israël vermijden, zeiden Europese luchtvaartautoriteiten zaterdag. De reden is het raketvuur en...
×