Clicky

zaterdag 28 september 2024 - 15:26 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsWilders corrigeert Schoof: premier is absoluut niet de baas

Wilders corrigeert Schoof: premier is absoluut niet de baas

DEN HAAG – Premier Dick Schoof “is absoluut niet de baas”, onderstreept PVV-leider Geert Wilders op X. Hij corrigeert Schoof, die dat wel had gesteld.

Sinds het aantreden van Schoof als partijloos premier van een kabinet dat losser wilde opereren van de vierpartijencoalitie waarop het steunt, is er onduidelijkheid over zijn positie. De minister-president is in theorie niet veel meer dan de voorzitter van de ministerraad, maar is de afgelopen decennia steeds machtiger geworden. Vorige eerste ministers konden echter altijd steunen op hun eigen partij, doorgaans de grootste in de Tweede Kamer.

“Als premier ben je de baas”, reageert Schoof in een zaterdag verschenen interview met het AD op speculaties dat Wilders in feite de dienst uitmaakt. “Nou ja, de baas… je bent premier. Dus je bepaalt wat het kabinet doet, en niemand anders.”

Wilders spreekt dat tegen. Hij wijst erop dat de Tweede Kamer staatsrechtelijk “de baas” is. De PVV-leider bleef na de verkiezingen in de Kamer en stuurt zijn Kamerleden en ministers vanuit die positie aan.

LEES OOK
Kabinet komt met aangepast maatregelenpakket om hinder rond Schiphol terug te dringen
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Wichers Trucking verder als Harmelink Trucking en Transport na directiewisseling

VRIEZENVEEN - Vanaf maandag 30 september gaat Wichers Trucking uit Vriezenveen verder onder de naam Harmelink Trucking en Transport. Reden voor de naamswijziging is dat ...
×