Clicky

zaterdag 28 september 2024 - 12:55 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël: Hezbollah-leider Nasrallah gedood in Beiroet

Israël: Hezbollah-leider Nasrallah gedood in Beiroet

TEL AVIV – Israël zegt dat Hezbollah-leider Hassan Nasrallah vrijdag is gedood bij een luchtaanval op Beiroet. Het lot van Nasrallah was de afgelopen uren onduidelijk. Berichten over zijn toestand spraken elkaar tegen.

“Hassan Nasrallah kan niet langer de wereld terroriseren”, schreef het Israëlische leger op X. Israëls legerleider Herzi Halevi bezwoer zaterdag dat Israël iedereen zal treffen die Israëlische burgers bedreigt. “Onze gereedschapskist is nog niet leeg.”

Volgens Israël is ook de Hezbollah-leider voor Zuid-Libanon, Ali Karaki, om het leven gekomen bij de aanval op het hoofdkwartier van Hezbollah, dat zich onder woonhuizen zou bevinden.

Hele nacht

Hezbollah heeft nog niets gezegd over Nasrallah, maar een bron vlak bij de beweging zegt dat hij sinds vrijdagavond niet meer bereikbaar was. The New York Times vernam eerder uit Israëlische bronnen dat Nasrallah vrijdag een overleg bijwoonde in een ondergrondse bunker in een buitenwijk van Beiroet die door het Israëlische leger is getroffen.

LEES OOK
Iraanse leider Khamenei naar beveiligde locatie

Israël begon vrijdag met nieuwe aanvallen op Libanon, die de hele nacht en ook zaterdagmorgen nog doorgingen. Doelwit waren wapenopslagplaatsen en commandocentra van Hezbollah in meerdere regio’s, maar volgens de Libanese beweging werden woonwijken geraakt waar de beweging niet actief is.

In puin

De Israëlische bombardementen troffen zaterdagochtend onder meer de oostelijke vallei Bekaa en zuidelijke buitenwijken van Beiroet. Het Libanese ministerie van Volksgezondheid meldt zes doden en meer dan negentig gewonden, maar dat aantal zou nog kunnen oplopen omdat meerdere gebouwen compleet in puin liggen, volgens plaatselijke media.

Vanuit Libanon werden raketten afgevuurd op het noorden van Israël. Een aantal daarvan zou zijn onderschept, meldt het leger, zonder verder in details te treden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Wichers Trucking verder als Harmelink Trucking en Transport na directiewisseling

VRIEZENVEEN - Vanaf maandag 30 september gaat Wichers Trucking uit Vriezenveen verder onder de naam Harmelink Trucking en Transport. Reden voor de naamswijziging is dat ...
×