Clicky

zaterdag 28 september 2024 - 02:33 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsLibanon: dodental bombardement Beiroet stijgt naar zes

Libanon: dodental bombardement Beiroet stijgt naar zes

BEIROET – Bij een bombardement op het zuiden van Beiroet zijn volgens het Libanese ministerie van Volksgezondheid zes mensen om het leven gekomen. 91 mensen raakten gewond. Of Hezbollahleider Hassan Nasrallah een van de slachtoffers is, wordt niet duidelijk. De berichten over zijn toestand zijn tegenstrijdig.

Het Israëlische leger zei vrijdag aanvallen te hebben uitgevoerd op het hoofdkwartier van Hezbollah in het zuiden van de Libanese hoofdstad. Volgens diverse bronnen, waaronder de Israëlische zender Channel 12 en de Amerikaanse nieuwssite Axios, was Nasrallah het doelwit van de aanvallen.

Een bron dicht bij de Libanese beweging zei vrijdag tegen persbureau AFP dat het “prima” gaat met de Hezbollahleider. Later op de avond liet een anonieme bron aan Reuters weten dat het contact met de top van Hezbollah verbroken was, zonder verder in details te treden.

Een anonieme bron dicht bij het Israëlische leger liet aan Reuters weten dat het “nog te vroeg is” om te zeggen of Nasrallah getroffen is. “Als hij nog leeft, weet je dat meteen. Als hij dood is, kan het even duren”, zei de bron.

LEES OOK
Minister: Duitsland alert op geweld na escalatie Midden-Oosten
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Grote verkeershinder verwacht rond Rotterdam door werk aan A15

ROTTERDAM - Door onderhoudswerkzaamheden verwacht Rijkswaterstaat komend weekend "grote verkeershinder" op de snelweg A15 in de omgeving van Rotterdam. De weg in de richting...
×