Clicky

zaterdag 28 september 2024 - 01:23 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerGrote verkeershinder verwacht rond Rotterdam door werk aan A15

Grote verkeershinder verwacht rond Rotterdam door werk aan A15

ROTTERDAM – Door onderhoudswerkzaamheden verwacht Rijkswaterstaat komend weekend “grote verkeershinder” op de snelweg A15 in de omgeving van Rotterdam. De weg in de richting van Dordrecht is sinds vrijdagavond 21.00 uur dicht van het knooppunt Vaanplein tot en met knooppunt Ridderkerk.

Ook bij Rozenburg is de A15 vanaf vrijdagavond dicht in beide richtingen tussen Brielle en de Welplaatweg in Rotterdam. De spitsstrook verdwijnt daar.

Volgens Rijkswaterstaat is dat nodig om de nieuwe snelweg A24 aan te sluiten op de A15. In beide richtingen zijn daardoor vanaf maandag nog maar twee in plaats van drie rijstroken beschikbaar. Die aanpassing betekent dat er tot 7 december, als de A24 opengaat, minder capaciteit is op de A15.

LEES OOK
Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

“Weggebruikers moeten deze twee maanden tijdens de spits rekening houden met extra reistijd”, waarschuwt de wegbeheerder.

De extra reistijd kan oplopen tot een uur, aldus Rijkswaterstaat.

Donderdagavond ging ook de A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West in de richting van Nijmegen dicht. Daar loopt de extra reistijd op tot maximaal een half uur. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 05.00 uur.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Dinsdag geen vertrekkende vluchten vanaf Brussels Airport door staking

BRUSSEL - Alle vertrekkende vluchten vanaf de internationale luchthaven Brussels Airport worden op dinsdag 1 oktober geannuleerd om een nationale staking in België. Er kunnen...
×