Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 20:16 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAangehouden vrouw vastgoedbaas Lips nog 90 dagen vast

Aangehouden vrouw vastgoedbaas Lips nog 90 dagen vast

AMSTERDAM – Astrid van S., de vrouw van de naar Dubai gevluchte vastgoedondernemer Roger Lips, blijft negentig dagen langer vastzitten. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

Van S. werd dinsdag door de FIOD aangehouden na de crematie van haar zus, bevestigt de woordvoerder. De advocaat van Van S. zei eerder dat haar cliënte “onder afschuwelijke omstandigheden” is gearresteerd en wilde haar arrest aanvechten. Een woordvoerder van de rechtbank laat weten dat de zaak vrijdag achter gesloten deuren is behandeld.

Lips en Van S. verbleven in Dubai. Lips werd in juni bij verstek veroordeeld tot vier jaar cel wegens fraude tijdens de afwikkeling van een faillissement. Van S. kreeg achttien maanden cel. In de zaak loopt een hoger beroep.

Volgens de woordvoerder van het OM is Van S. nooit in deze zaak gehoord, omdat ze in het buitenland zat. “Wij willen haar heel graag horen in deze zaak”, zegt de woordvoerder. Het Openbaar Ministerie vreest ook dat Van S. weer naar Dubai gaat. Bij de uitspraak legde de rechtbank geen zogeheten bevel tot gevangenneming op, omdat de vrouw in Dubai zat. “Maar de situatie is veranderd toen ze naar Nederland kwam. Daarom hebben wij aan het hof gevraagd haar langer vast te houden. We hebben een vordering tot gevangenneming gevraagd en dat bevel is afgegeven door het hof.”

LEES OOK
PostNL: onze onderaannemers runnen hun bedrijf wel zelfstandig
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Dinsdag geen vertrekkende vluchten vanaf Brussels Airport door staking

BRUSSEL - Alle vertrekkende vluchten vanaf de internationale luchthaven Brussels Airport worden op dinsdag 1 oktober geannuleerd om een nationale staking in België. Er kunnen...
×