Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 14:15 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelArne Meyer Transporte zet eerste Pacton semi-dieplader in

Arne Meyer Transporte zet eerste Pacton semi-dieplader in

HATTEN – Transportbedrijf Arne Meyer uit het Duitse Hatten, nabij Oldenburg, schafte recent een tweeassige, gestuurde Pacton semi-dieplader, type SPD.238.C aan. Met een koppeling druk van 18 ton en een asdruk van 20 ton ontstaat een totaal toelaatbaar gewicht van 38 ton.

Arne Meyer: “Vanwege de goede ondersteuning, de kwaliteit van de oplegger en de klant specifieke ontwerpen hebben we besloten een Pacton-oplegger aan te schaffen.”

Familiebedrijf Arne Meyer Transporte GmbH – momenteel met tien medewerkers – is ruim 23 jaar actief in logistieke en transportoplossingen door Europa. Met de beste voertuigen en opleggers, professioneel geschoolde medewerkers, betrokken chauffeurs en altijd vriendelijke orderverwerking op kantoor doet men graag de uiterste best voor elke klant. Speciaal transport is bij Arne Meyer Transporte vrijwel standaard; of het nu gaat om grote lengtes, overbreedte of speciale hoogtes.

De nieuwe trailer wordt dan ook multifunctioneel ingezet. Arne Meyer: “De eisen aan de trailer komen voort uit het brede scala aan transportdiensten dat wij onze klanten graag ter beschikking willen stellen. De trailer is zo ontworpen dat we er een grote verscheidenheid aan gebieden mee kunnen bestrijken. Wij zijn een klein transport bedrijf die gespecialiseerd is in flexibel en individueel transport. Wij werken voor meerdere grote energieleveranciers in Duitsland en Europa. Wij rijden voornamelijk materiaal voor stroomgeneratoren en stroomleveranciers. Onder andere haspels, transformatoren, gaasboxen voor klein materiaal, pallets, dozen, gasleidingen, houten masten, containers, aluminium buizen, bouwmachines, bouwmaterialen en overbreedte en overlengte.”

LEES OOK
Zes open Pacton-opleggers voor BetonijzerBuigCentrale bieden nog meer vrijheid

HIAB XS 3777R

De nieuwe semi-dieplader is fraai uitgevoerd in zwart en kobaltblauw, met aluminium accenten. De laadvloer is 13,3 meter lang en de zwanenhals ongeveer 4,20 meter. De laadhoogte van de laadvloer is 90 centimeter. Het chassisframe met zwanenhals bestaat uit 2 langsliggers uit I-profiel, verbonden met ingestoken dwarsliggers uit U-profiel op een afstand van circa 430 mm. De zwanenhals is speciaal versterkt voor de plaatsing van een zware Hiab-autolaadkraan van 37 ton/meter, op een kraanbaan van een kleine 1,5 meter lengte. Arne Meyer: “Wij hebben een Hiab XS 3777R EP-4 HiPro rollkran op de trailer laten bouwen. Dit heef Hiab Benelux uit Meppel voor ons gedaan.“

Maatwerk biedt flexibiliteit

Het lucht geveerde BPW-asstel omvat twee starre, onderhoudsarme assen met trommelremmen met een technische aslast van 10 ton per as. Beide assen zijn Tridec stangen gestuurd. De trailer is uitgevoerd in dubbellucht, met stalen velgen op 245/70 R17.5 RHT Goodyear-banden. De trailer is uitgevoerd zonder kopschot en met een 28 mm dikke hardhouten vloer. Rondom is de oplegger voorzien van led-verlichting. Maatwerk accessoires en opties zijn onder meer vier rvs gereedschapskisten, twee stophoutkisten en sjorogen en rongen naar wens gepositioneerd. Ander maat werk behelst acht container opnames (Laxo System) voor 2x 20 ft en 1x 40 ft container. Individuele extra verlichting volgens onze wensen en zwart gelakte velgen.

LEES OOK
Duo Pacton-opleggers met schuifkap voor staaldistributie IJzerleeuw

Meyer:“ Dit biedt flexibiliteit, effectievere handling, multifunctionaliteit, de trailer voldoet aan onze bijzondere eisen en we kunnen aan individuele klantwensen voldoen:”

Individuele wensen

De nieuwe Pacton-trailer sluit aan in een modern wagenpark met verschillende combinaties, geschikt voor vrijwel elk flexibel en efficiënt vervoer en transport.

Meyer: “Wij beschikken over vier trekkers, twee telescoopdiepladers met laadkraan, twee diepladers met laadkraan, één diep bed en één platform trailer met zijwanden. Dit is onze eerste Pacton trailer. Via internet kwamen we Pacton tegen en wilden meer weten over een nieuwe dieplader met rolkraan. Wij zouden Pacton op elk moment aanbevelen, we voelden ons zeer goed verzorgd en onze individuele wensen werden perfect uitgevoerd.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen in brand op A50 [+foto&video]

LOENEN - De A50 richting Apeldoorn is tussen Loenen en knooppunt Beekbergen dicht vanwege een vrachtwagenbrand. Dat meldt Rijkswaterstaat. Vanwege de brand wordt het verkeer...
×