Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 13:25 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsSchoof dringt ook aan bij Netanyahu op wapenstilstand

Schoof dringt ook aan bij Netanyahu op wapenstilstand

DEN HAAG – In zijn gesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft minister-president Dick Schoof aangedrongen op een wapenstilstand met Hezbollah in Libanon om verdere escalatie te voorkomen. Ze ontmoetten elkaar in de marge van de VN-top. Netanyahu wil wel verder praten, maar een staakt-het-vuren ziet hij niet zitten, zei Schoof vrijdag voor aanvang van de ministerraad.

“Het zit redelijk dicht”, aldus Schoof kort na terugkeer uit New York. Maar de gesprekken gaan door en daar staat Netanyahu volgens hem ook voor open.

De Verenigde Staten en Frankrijk hebben een voorstel gedaan voor een tijdelijk staakt-het-vuren van 21 dagen. Nederland steunt dat plan. Israël liet vrijwel direct na de lancering van het Frans-Amerikaanse initiatief weten er niet mee akkoord te gaan. Het land maakt zich inmiddels op voor een grondoffensief in Libanon.

Regionale oorlog

Ook in zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties riep Schoof op tot een tijdelijk staakt-het-vuren tussen Israël en Hezbollah. Een grote regionale oorlog moet volgens hem “tegen elke prijs worden voorkomen”.

LEES OOK
Turkije veroordeelt 'schandelijke moord' op Hamas-leider Haniyeh

Door Israëlische bombardementen op Libanon zijn al honderden doden gevallen. Israël wil een einde maken aan beschietingen door Hezbollah op Israël.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Overijssel wil zwaar verkeer langs Kanaal Almelo-De Haandrik na verzakte huizen...

ZWOLLE - De provincie Overijssel moet grootschalig onderhoud uitvoeren aan Kanaal Almelo-De Haandrik, het kanaal waarlangs eerder na werkzaamheden huizen verzakten. Volgens de provincie...
×