Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 01:26 uur
HomeMEER NIEUWSWerk & InkomenFietskoeriersdienst Cycloon ontslaat honderden medewerkers

Fietskoeriersdienst Cycloon ontslaat honderden medewerkers

ZWOLLE – Fietskoeriersdienst Cycloon schrapt de banen van 440 medewerkers.

Het dochterbedrijf van webshop Bol.com stopt voor een groot deel met het bezorgen van pakketten, waardoor de werknemers boventallig zijn. Voortaan gaat Cycloon alleen verder met het bezorgen van post en pakketjes die door de brievenbus passen.

De Zwolse onderneming, met ruim duizend medewerkers, zegt last te hebben van de zwakkere groei op de pakketmarkt en sterk gedaalde tarieven. Tegelijkertijd zijn veel andere bezorgers ook begonnen met de inzet van elektrisch vervoer, waardoor Cycloon als fietskoerier “niet meer onderscheidend” is als duurzaam bedrijf en de omzet daalt. Gesprekken over een eventuele verkoop van de pakketbezorgdienst liepen op niets uit.

Voor de medewerkers die hun baan verliezen is een sociaal plan opgesteld met de ondernemingsraad en vakbonden. Doordat het vooral om parttimemedewerkers gaat, verdwijnen in totaal 68 voltijdsbanen. De banen voor postmedewerkers blijven. Daardoor houden ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Cycloon hun werk, meldt het bedrijf.

LEES OOK
Tijdschrift: VW overweegt tot 30.000 Duitse banen te schrappen
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×