Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 00:56 uur
HomeMEER NIEUWSCriminaliteitDouane vindt drugs in vier containers

Douane vindt drugs in vier containers

ROTTERDAM – De Douane heeft op woensdag 25 september in totaal 180 kilo cocaïne onderschept in vier verschillende containers. De straatwaarde van de gevonden drugs is 13,5 miljoen euro.

Een eerste partij van 50 kilo werd gevonden nabij de koelmotor van een container die was beladen met bananen. De container was afkomstig uit Costa Rica en was bestemd voor een bedrijf in Zeeland.

Controle zeeschip

De andere drie partijen werden gevonden tijdens een controle van een zeeschip, door het Landelijk Visitatie Team van de Douane. Wederom was het drie keer raak in de buurt van de koelmotor. Het ging om partijen van 34, 47 en 49 kilo.

In twee van de drie containers zaten bananen, in de andere zaten langoustines. De containers waren afkomstig uit Ecuador en waren bestemd voor bedrijven in Nederland en Duitsland.

Het HARC-team, een inmiddels 28 jaar oud samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek.

LEES OOK
Man (32) uit Den Haag neergeschoten bij café in Rotterdam-Zuid

De drugs zijn inmiddels vernietigd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×