Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 00:53 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartWallenius Wilhelmsen vergroot vier van de twaalf bestelde schepen tot de grootsten...

Wallenius Wilhelmsen vergroot vier van de twaalf bestelde schepen tot de grootsten ter wereld

OSLO – Wallenius Wilhelmsen heeft aangekondigd dat vier van de twaalf Shaper Class-schepen die momenteel bij Jinling Shipyard (Jiangsu) zijn besteld, in omvang worden vergroot van 9.300 naar ongeveer 11.700 CEU’s. De schepen worden de grootste PCTC’s die ooit hebben gevaren en zullen een belangrijke rol spelen bij het verlagen van de kosten van het bedrijf.

“Speciaal ontworpen voor onze behoeften en handelspatronen, voorbereid op netto-nul vanaf dag één en speciaal gebouwd met aanzienlijke schaalvoordelen, geloven we dat de nieuwe, grotere Shaper-schepen een klasse apart zijn. Ze bieden aanzienlijke besparingen op brandstof en emissies in vergelijking met de huidige vloot en met zowel ongeëvenaarde capaciteit als de hoogste hellingsterkte in het orderboek, zijn deze schepen echt geschikt voor de toekomst”, aldus Xavier Leroi, EVP & COO Shipping Services bij Wallenius Wilhelmsen.

De schepen zullen het oceaanelement zijn van de geïntegreerde netto-nuldienst die Wallenius Wilhelmsen vanaf 2027 aan klanten zal aanbieden. Dit end-to-end-aanbod omvat alle fasen van het transport van nieuwe voertuigen van de fabriek naar de eindconsument. Het bedrijf is van plan om zijn landgebonden logistiek- en transportnetwerk te gebruiken om dit te realiseren.

Xavier Leroi

“Dit is zeer welkom, aangezien we nu onze vrachtcapaciteiten, brandstofefficiëntie en serviceaanbod verder verbeteren. Deze spelen in op de toekomstige behoeften van onze klanten”, aldus Pia Synnerman, EVP & CCO bij Wallenius Wilhelmsen.

De vier grotere schepen delen veel van de integrale ontwerpkenmerken van de Shaper Class, zoals een dual fuel-motor, methanolgeschikt vanaf levering, verbeterde hellingsterkte, aanzienlijke hoge en zware capaciteit en een uitgebreide focus op energie-efficiëntie, veiligheid en welzijn van de bemanning.

Pia Synnerman

De eerste Shaper Class-schepen worden vanaf de tweede helft van 2026 geleverd, waarbij de nieuwe grotere versies eind 2027 geleverd zullen worden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×