Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 00:53 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelTwee nieuwe IVECO S-WAY's voor Van Overveld Transport

Twee nieuwe IVECO S-WAY’s voor Van Overveld Transport

Ger van Overveld richtte het bedrijf op in 1988 samen met zijn vrouw Elma. Wat begon met één enkele vrachtwagen is inmiddels uitgegroeid tot een groot wagenpark met 145 eigen trucks en verschillende charters. “Ik was altijd gek van vrachtwagens en wilde graag een eigen bedrijf beginnen,” vertelt Ger. Inmiddels werken ook hun dochters Cindy en Wendy mee in het familiebedrijf.

Van Overveld Transport onderscheidt zich door hun snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid. Met een sterke focus op transport tussen Nederland en Spanje, weten ze de behoeften van hun klanten goed in te vullen. “Wij garanderen dat we binnen 24 uur in Barcelona zijn en binnen 30 uur in Madrid,” aldus Ger. De diversiteit aan producten, van wijn en olijfolie tot nootjes, zorgt ervoor dat het bedrijf dagelijks te maken heeft met verschillende logistieke uitdagingen.

Innovatie en duurzaamheid in de transportsector

Technologische innovatie speelt een essentiële rol in het succes van Van Overveld Transport. “Betrouwbaar materiaal en lage kosten per kilometer zijn cruciaal voor ons bedrijf,” vertelt Ger.

LEES OOK
IVECO ook in 2024 op pad met Metallica voor de M72 Tour in Europa

De introductie van alternatieve brandstoffen en technologieën, zoals LNG, elektrisch rijden en waterstof, heeft een grote impact op de sector. Van Overveld Transport draagt actief bij aan een duurzamer transport door al met LNG te rijden en binnenkort hun eerste twee elektrische vrachtwagens in gebruik te nemen. Daarnaast hebben ze maar liefst 1500 zonnepanelen geïnstalleerd op hun bedrijfspand, waarmee ze een serieuze stap richting CO2-reductie zetten.

De keuze voor IVECO

Na een lange periode zonder IVECO’s in hun vloot, heeft Van Overveld Transport nu voor het merk gekozen. “IVECO legde een scherpe offerte neer en de nieuwe modellen kunnen tegenwoordig meekomen met andere merken,” zegt Ger. De lage kilometerkostprijs van de nieuwe S-Way trucks was een belangrijke factor in hun beslissing, hoewel het verbruik nog getest moet worden.

De samenwerking tussen Van Overveld Transport en IVECO gaat terug tot 1995, maar de recente hernieuwde samenwerking markeert een nieuw hoofdstuk. “We hebben nog geen ervaring met de service en ondersteuning van IVECO Schouten, maar we kijken ernaar uit om deze relatie verder te ontwikkelen,” voegt Ger toe.

LEES OOK
Nieuwe IVECO X-WAY containerwagen voor Vergossen Transport

Toekomstvisie: Innovatie en duurzaamheid als sleutel tot succes

Voor Van Overveld Transport liggen de grootste uitdagingen van de toekomst in het terugdringen van de CO2-uitstoot en het inspelen op technologische ontwikkelingen. De sector staat voor grote veranderingen met overnames en de omschakeling naar elektrische trucks, bio-LNG en waterstof als belangrijke aandrijvingen. “Techniek speelt een enorm belangrijke rol in deze transities,” aldus Ger, die optimistisch blijft over de toekomst ondanks de vele uitdagingen.

Met de toevoeging van de twee nieuwe IVECO S-Way trucks zet Van Overveld Transport een volgende stap in hun groei en duurzame ontwikkeling. Deze moderne trucks passen perfect in hun ambitie om de beste te blijven in hun vakgebied, met een scherp oog voor innovatie en klantgerichtheid.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×