Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 01:24 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerUitgeputte vrachtwagenchauffeur reed veel te hard

Uitgeputte vrachtwagenchauffeur reed veel te hard [+foto]

NORDHAUSEN – Donderdagochtend voerden agenten van de Duitse politie een gerichte controle uit op de Duitse A38. Rond 10.40 uur werd richting Göttingen een Roemeense trekker-oplegger gecontroleerd.

De vrachtwagen viel op doordat hij aanzienlijk te hard reed in vergelijking met andere weggebruikers.

Tijdens de controle werd een groot aantal significante overtredingen op de naleving van de rij- en rusttijden geconstateerd. De afgelopen 29 dagen werd bij piekwaarden iedere dag de opgegeven rijtijd overschreden en werden de noodzakelijke rusttijden niet in acht genomen.

Bovendien reed de chauffeur van het voertuig met een gemiddelde snelheid van ruim 100 km/uur en een maximumsnelheid van 110 km/uur.

Tegen het Roemeense bedrijf en de uitgeputte chauffeur werd een administratieve overtredingsprocedure gestart. Er werd een borg met een bedrag van vier cijfers gevraagd en ter plaatse betaald.

Voortzetting van de rit werd verboden en werd verhinderd door een wielklem. Nu heeft de chauffeur tijd voor een lange pauze, aldus een politiewoordvoerder.

LEES OOK
Vrachtwagenchauffeur dood gevonden naast vrachtwagen bij Belgisch transportbedrijf
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×