Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 01:28 uur
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsDB Schenker werkt samen met Microsoft Cloud Logistics aan CO2-neutraal intercontinentaal transport...

DB Schenker werkt samen met Microsoft Cloud Logistics aan CO2-neutraal intercontinentaal transport en duurzame logistiek

ESSEN/MIAMI – DB Schenker werkt samen met Microsoft Cloud Logistics aan het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF) en Sustainable Marine Fuel (SMF). Dit benadrukt hun gezamenlijke ambitie om de ecologische voetafdruk van hun transportactiviteiten aanzienlijk te verkleinen. Deze samenwerking omvat ook het bouwen van best-in-class warehouses en het inzetten van vrachtwagens op alternatieve energie. Dit betekent een belangrijke stap in de richting van het verminderen van CO2-uitstoot die gepaard gaat met hun logistieke activiteiten (Scope 3) in vergelijking met transport waar gebruikt gemaakt wordt van conventionele fossiele brandstoffen en ondersteunt zo hun overkoepelende ecologische duurzaamheidsdoelen.

Jochen Thewes, CEO bij DB Schenker: “Microsoft en DB Schenker zijn twee wereldleiders die zich verenigd hebben om de uitstoot in transport en logistiek te verminderen. Onze samenwerking zal naar verwachting aantonen dat aanzienlijke CO2-besparingen nu al haalbaar zijn in de huidige intercontinentale supplychains. De upgrade van het Nederlandse warehouse naar BREEAM Excellent en de SuperHub in Illinois, Verenigde Staten die de LEED Platinum-certificering heeft ontvangen, zijn goede voorbeelden van onze gedrevenheid om het pad te effenen voor duurzamere en innovatieve logistieke oplossingen.”

LEES OOK
Van 't Hek neemt Tipker Transportservice over

Cliff Henson, CVP bij Microsoft Cloud Supply Chain: “Microsoft Cloud Logistics is gedreven om voorop te lopen op het gebied van duurzame logistiek. Onze samenwerking met DB Schenker heeft de ontwikkeling van ultramoderne duurzame warehouses mogelijk gemaakt, samen met innovatieve brandstofstrategieën voor alle vrachtmodaliteiten, wat een voorbeeld is van onze inzet om industrienormen te definiëren in de logistieke ecologische duurzaamheidsarena. Deze initiatieven markeren een belangrijke stap voorwaarts in onze inspanningen om onze impact op het milieu te verminderen in lijn met de duurzaamheidsverplichtingen van Microsoft voor 2030.

DB Schenker zal duurzame brandstoffen voor lucht- en zeevracht inkopen en deze toewijzen aan de inkomende lucht- en zeevrachtzendingen van Microsoft Cloud Logistics. Naar verwachting zal dit resulteren in een vermindering van ten minste 15.000 ton CO2-uitstoot per jaar. In maart 2024 heeft DB Schenker ook het gebruik van Hydrogenated Vegetable Oil (HVO of hernieuwbare diesel) ingevoerd voor alle zeevrachtzendingen van Californië naar Texas. Daarnaast heeft DB Schenker zijn ecologische verduurzaming met Microsoft Cloud uitgebreid naar vervoer over land in Europa en Noord-Amerika met HVO100-tankstations en elektrische voertuigen.

LEES OOK
Grote stratificatie tank succesvol over de weg naar zuivelfabriek DOC kaas vervoerd

Bovendien vormen geavanceerde logistieke warehouses, ontworpen om operationele activiteiten te stroomlijnen en de netwerkefficiëntie te verbeteren terwijl de impact op het milieu wordt geminimaliseerd met behulp van hernieuwbare energie, de kern van de gezamenlijke inspanningen van DB Schenker en Microsoft Cloud. De locatie van DB Schenker en Microsoft Cloud Logistics in Illinois, Verenigde Staten, behaalde de LEED Platinum-certificering. Dit is het hoogste certificeringsniveau dat wordt toegekend door de U.S. Green Building Council en toont de leidende rol van DB Schenker op het gebied van verantwoordelijkheid voor milieu en maatschappij.

Naast de SuperHub in de Verenigde Staten, heeft het warehouse van Microsoft Cloud Logistics in Nederland het BREEAM-certificaat Excellent, waarmee deze warehouses voldoen aan hoge normen voor energie-efficiëntie, minimalisering van de impact op het milieu en verbetering van het welzijn van de medewerkers.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×