Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 01:28 uur
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsChemieconcern BASF gooit organisatie op de schop en bezuinigt

Chemieconcern BASF gooit organisatie op de schop en bezuinigt

LUDWIGSHAFEN – Het Duitse chemieconcern BASF voert grote wijzigingen door in de bedrijfsstructuur, waarbij een duidelijk verschil tussen de belangrijkste activiteiten en andere divisies ontstaat.

Ook wil het bedrijf met 112.000 werknemers, onder wie zo’n duizend in Nederland, verdere kostenbesparingen doorvoeren. Daarbij gaan waarschijnlijk ook meer banen verloren, zei het management bij de presentatie van de nieuwe strategie aan analisten.

BASF rekent enkele divisies voortaan tot zijn kernactiviteiten, namelijk de onderdelen die chemicaliën, stoffen voor de industrie, materialen en zorg- en voedingsproducten maken. Maar onder andere de divisies voor landbouwproducten, metalen en accumaterialen zijn minder belangrijk voor de toekomst van het bedrijf en moeten meer op eigen benen staan. Mogelijk worden ze ook verkocht.

Het chemieconcern wil ook kosten besparen op zijn belangrijkste locatie in Ludwigshafen, waar mogelijk meer productielocaties sluiten dan eerder aangekondigd. Voor het einde van 2026 moet dat jaarlijks ruim 2 miljard euro opleveren. De vakbond IG BCE reageerde kritisch op het sluiten van vestigingen en schrappen van banen.

LEES OOK
Winst VDL keldert door einde autoproductie Nedcar en busproblemen

Ook beleggers voelen de kostenbesparingen. BASF verlaagt het dividend met ongeveer een derde.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×