Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 00:58 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerAutomatisch tol betalen straks ook mogelijk via Flitsmeister

Automatisch tol betalen straks ook mogelijk via Flitsmeister

RIJSWIJK – Flitsmeister komt binnenkort met een nieuwe functie in hun app die het mogelijk maakt om automatisch tol te betalen voor de A24/Blankenburgverbinding. Op 25 september tekenende Flitsmeister hiervoor een overeenkomst met RDW.

Nieuwe tolweg zonder tolpoortjes

Op 7 december 2024 gaat de A24/Blankenburgverbinding open. Deze nieuwe snelweg verbindt de A15 bij Rozenburg en de A20 bij Vlaardingen. Dit is de eerste snelweg in Nederland waar weggebruikers elektronisch tol (e-TOL) betalen. Dat betekent dat zij gewoon kunnen doorrijden en niet hoeven te stoppen bij tolpoortjes. Met behulp van camera’s wordt je kenteken geregistreerd en wordt het tolbedrag bepaald. Je kunt de ritten automatisch of per tolrit zelf online betalen.

Flitsmeister tweede aanbieder van e-TOL

Kies je voor automatisch betalen via Fitsmeister, dan worden de verschuldigde kosten voor de tolweg automatisch per maand gefactureerd. Deze functie zal vanaf half november 2024 beschikbaar zijn in de Flitsmeister-app. Hiermee kunnen de ruim 3 miljoen gebruikers binnenkort kiezen voor deze efficiënte manier van tolbetaling.

Eerder was het al mogelijk om je bij MOVE-IZI aan te melden voor automatisch betalen. Mogelijk komen er in de toekomst nog meer aanbieders van automatisch tol betalen bij. BeMobile, waar Flitsmeister onderdeel van is, zal begin 2025 in ieder geval de Belgische parkeerapp 4411 toevoegen.

LEES OOK
Nederland voert voor het eerst e-TOL in

Testen voor livegang

De overeenkomst die Flitsmeister tekende bevat alle voorwaarden waaraan een aanbieder van automatisch betalen moeten voldoen. Daarnaast is het ondertekenmoment het startpunt van een traject waarbij Flitsmeister en RDW hun systemen op elkaar aansluiten en de nodige technische testen worden gedaan. Voor de opening van de A24/Blankenburgverbinding volgt nog een controle of alle tests aan de voorwaarden voldoen.

Het gemak van automatisch betalen

Automatisch tol betalen heeft een aantal voordelen:

  • Altijd op tijd met betalen
  • Wanneer je losse ritten betaalt, moet je zelf denken aan op tijd betalen. Met automatisch betalen ben je nooit te laat.
  • Geen herinneringen of boetes
  • Met automatisch betalen ben je nooit te laat met tol betalen. Je ontvangt dan ook geen herinneringen of boetes.
  • Alle ritten terugzien
  • Als je automatisch betaalt, kun je zien hoe vaak en wanneer je over de A24/Blankenburgverbinding bent gereden. Met losse betalingen krijg je hier geen overzicht van.

Kies je niet voor automatisch betalen? Dan moet je elke tolrit zelf online betalen op e-tol.nl. Dat kan maximaal 7 dagen voor de rit of binnen 3 dagen (72 uur) na de rit. Het tolbedrag voor auto’s, (elektrische) bestelauto’s en motorrijders is €1,51 per rit. Voor vrachtwagens en andere zware voertuigen is dit €9,13.

Verbeterde bereikbaarheid

De nieuwe A24/Blankenburgverbinding draagt bij aan een verbeterde doorstroming van het verkeer in de Rotterdamse regio. Weggebruikers zijn daardoor straks sneller op hun bestemming. Ook versterkt het de economische positie van de Rotterdamse Haven en Greenport Westland.

Voor de aanleg kon de Rijksoverheid niet genoeg geld vrijmaken. Daarom is tol nodig om zo een deel van de aanlegkosten terug te verdienen. Weggebruikers kunnen ook altijd kiezen voor alternatieve routes, zonder tol.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×