Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 01:23 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerMeerdere boetes voor dubbele bestuurderskaart en niet reinigen oplegger veetransport

Meerdere boetes voor dubbele bestuurderskaart en niet reinigen oplegger veetransport [+foto]

OOSTERHOUT – In de nacht van 24 op 25 september zag de politie rond 02:23 uur een veetransport over de A27 bij Oosterhout rijden die de werklampen nog aan had.

De politie besloot het voertuig te controleren en mee te nemen naar Kalix Berna langs de A27. Na onderzoek aan het voertuig bleek de bestuurder te rijden op de bestuurderskaart van een ander. Vervolgens bleek de chauffeur al ruim 17 uur gewerkt te hebben en al bijna 13 uur gereden te hebben.

De chauffeur wilde zelfs nog twee uur naar het bedrijf rijden. Hij deed dit door gebruik te maken van zijn eigen, maar ook een bestuurderskaart van een ander, dit in een poging om naderhand buiten heterdaad niet ‘gepakt’ te kunnen worden door controlerende instanties.

Bijkomend kwam ook nog dat de chauffeur zijn oplegger niet had gereinigd na het transport van het vee (runderen) en dus nog vol zat met stro en uitwerpselen. Volgens het reinigingsboekje, welke hierboven te zien is, was de laatste reiniging op 6 september.

LEES OOK
ILT ziet flinke verbetering in bediening tachograaf door zomerpendelbuschauffeurs

“Al met al zeer kwalijke overtredingen die zelfs een risico vormen voor de gezondheid van het vee in Nederland”, aldus de politie. “Wij hebben dan ook de NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) in kennis gesteld hiervan.”

Door de politie zullen diverse boeterapporten opgemaakt worden waar een boetebedrag aan hangt van om en nabij de €3000,- euro voor zowel de chauffeur als de werkgever.

De bestuurderskaart waarvan misbruik werd gemaakt is door de politie ingenomen en opgestuurd naar de uitgevende instantie.

Aan de bestuurder werd een staken arbeid opgelegd tot 13.00 uur woensdagmiddag.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×