Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 00:53 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVan den Bosch viert zestigjarig jubileum en opent museum

Van den Bosch viert zestigjarig jubileum en opent museum

ERP – Logistiek dienstverlener Van den Bosch viert in oktober 2024 haar zestigjarig jubileum. De Erpse transportonderneming werd in 1964 opgericht door Ad van den Bosch.

Met één truck legde hij het fundament voor de huidige organisatie. Zes decennia later is Van den Bosch uitgegroeid tot een wereldspeler in intermodale bulklogistiek met vestigingen in Europa, Afrika en daarbuiten.

Met één vrachtwagen begon de 27-jarige Ad van den Bosch in 1964 voor zichzelf vanuit de Hoogstraat in Erp. Met deze Volvo Titan reed hij elke dag naar Rotterdam om meel op te halen voor de bakkers in Brabant.

Ad van den Bosch begint voor zichzelf

Al snel volgden meerdere wagens en de eerste medewerkers. Ook nam de variatie in lading verder toe. In 1971 opende het bedrijf een kantoor en garage aan het Hoogven in Erp, waar Van den Bosch tot op de dag van vandaag gevestigd is.

Weg, water en spoor

“Van een eenduidige strategie was in de beginjaren nog geen sprake, maar toch groeide de onderneming snel”, vertelt Peter van den Bosch, die de leiding in 1998 van zijn vader overnam.

LEES OOK
DAF bouwt dit jaar 75 jaar vrachtwagens

“Mijn vader greep elke kans op werk aan en groeide met zijn klanten mee.” Vanaf eind jaren tachtig kwam de focus meer en meer op bulktransport. Dit specialisme nam rond de eeuwwisseling een serieuze vlucht. “Sinds 2007 richten we ons volledig op intermodaal bulktransport, waarbij gezocht wordt naar de beste combinatie van weg, water en spoor”, vervolgt Van den Bosch.

“In 2011 werd voor het eerst meer intermodaal dan via de weg vervoerd. Onze vloot telt intussen ruim zesduizend containers en 95 procent van de transporten is intermodaal.”

Vooroplopen

In oktober 2024 bestaat Van den Bosch precies zestig jaar. CEO Rico Daandels is trots op deze bijzondere mijlpaal. “De ontwikkelingen door de jaren heen weerspiegelen de voortdurende drive om voorop te blijven lopen in een veranderende wereld. Van den Bosch is groot geworden door een gedeelde passie voor het vak, ambitie en innovatiekracht. En juist deze kernwaarden, die zo typerend zijn voor Ad en Peter, zie ik nog elke dag terug. Ze zijn verankerd in alles wat we doen en maken ons tot wie we vandaag de dag zijn: The Supply Changer in Bulk. Ik ben er trots op dat ik hier al bijna twintig jaar deel van uit mag maken.”

LEES OOK
Volvo FH Aero Globetrotter bakwagen, primeur voor Transportbedrijf Van Straalen

Van den Bosch-museum

De logistiek dienstverlener laat het zestigjarig jubileum niet onopgemerkt voorbijgaan. Naast een feestavond voor relaties en medewerkers, verrijst per 4 oktober een Van den Bosch-museum aan de Bussele 30 in Erp. In dit museum komt de rijke historie tot leven. Van pionieren in de beginjaren tot de keuze voor bulklogistiek als kernactiviteit en de intermodale groei. Tevens verschijnt in oktober een jubileummagazine over zestig jaar Van den Bosch.

Daandels: “We zijn trots op onze geschiedenis. In het museum en magazine blikken we daarom uitgebreid terug op de afgelopen zes decennia. Dit doen we samen met de mensen die hebben bijgedragen aan onze reis. Want zestig jaar, dat word je niet zómaar.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×