Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 01:28 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerVerkeersboetes volgend jaar opnieuw duurder

Verkeersboetes volgend jaar opnieuw duurder

DEN HAAG – De boetes voor veel verkeersovertredingen worden volgend jaar tien euro hoger. Dat staat in een voorlopige lijst met boetebedragen die minister David van Weel (Justitie en Veiligheid) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden kost nu bijvoorbeeld nog 420 euro, dat wordt 430 euro. Op “niet links inhalen” staat nu 300 euro, volgend jaar is dat 310 euro. Dat wordt ook het bedrag voor door rood rijden. Bovenop alle boetes komt nog 9 euro aan administratiekosten.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt dat de definitieve bedragen nog kunnen veranderen, maar dat “de verwachting is dat dit het wordt”. De bedoeling is dat de verhogingen op 1 januari ingaan.

De hoogtes van de verkeersboetes zijn onderwerp van politieke discussie. Het Openbaar Ministerie vindt dat ze niet in verhouding staan tot de boetes bij zwaardere overtredingen. Van Weel is het daarmee eens, zei hij begin deze maand in een debat. Hij beloofde de boetes niet “eigenstandig” te verhogen, maar nog wel een inflatiecorrectie door te voeren. Komend jaar komt dat neer op een verhoging van 3,2 procent.

LEES OOK
Minister Yeşilgöz wil verkeersboetes niet verlagen
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×