Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 00:54 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDuitse politie doorzoekt transportbedrijf en vrachtwagen, vrachtwagenchauffeur opgepakt

Duitse politie doorzoekt transportbedrijf en vrachtwagen, vrachtwagenchauffeur opgepakt [+foto’s]

HAMBURG – Woensdag vond een grote politieoperatie plaats in de Hamburgse wijk Rothenburgsort. Zwaarbewapende agenten bestormden een bedrijfspand en doorzochten de lading van een vrachtwagen.

Tijdens de actie zijn meerdere verdachten aangehouden. Blijkbaar gaat het om drugs, mogelijk cocaïne. Het Special Operations Command (SEK) drong de achtertuin van een transportbedrijf aan de Mühlenhagenstraat binnen toen de vrachtwagen op het punt stond gelost te worden.

De vrachtwagen vervoerde een zeecontainer. De container werd doorzocht en de lading werd in beslag genomen. Volgens de eerste informatie zijn tien mensen gearresteerd, onder wie de vrachtwagenchauffeur.

Gemaskerde politieagenten doorzochten ook een loods. Douanebeambten in kogelvrije vesten, gewapend met machinepistolen, omsingelden het gebied. Ze wilden voorkomen dat mogelijke handlangers van de verdachten het gebied zouden bestormen. De politie begeleidde de vrachtwagen vervolgens naar het douanegebied onder de Köhlbrandbrug. Daar werd het voertuig in een röntgensysteem gereden en onderzocht op valse vloeren. De vrachtwagen is vervolgens naar een geheime locatie gebracht voor verder onderzoek.

LEES OOK
Bijna drie jaar cel voor smokkel van cocaïne tussen de bananen

De drugsbrigade van de politie van Hamburg is verantwoordelijk voor de operatie. Aan de inval ging blijkbaar een langdurig onderzoek door douane en politie vooraf, melden Duitse media.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×