Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 02:24 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagen gekanteld op Duitse A3, weg tot middaguur gesloten

Vrachtwagen gekanteld op Duitse A3, weg tot middaguur gesloten [+foto]

WIESBADEN – Donderdagnacht vond een zwaar vrachtwagenongeluk plaats op de Duitse A3 in de richting van Frankfurt. Het verkeersongeval vond rond 04.10 uur plaats tussen het knooppunt Niedernhausen en het Wiesbadener Kreuz nabij Auringen in Wiesbaden.

Een 59-jarige chauffeur reed met zijn trekker met oplegger richting Frankfurt toen hij, volgens de eerste bevindingen van de politie, door hevige regen de controle over zijn voertuig verloor. De trekker met oplegger kantelde en blokkeerde de middelste en rechterrijstrook.

De vrachtwagen verloor een deel van zijn lading, waaronder afwasmiddel en wasmiddel, en lag verspreid over de vluchtstrook en de rechterrijstrook.

Bij het ongeval raakte de vrachtwagenchauffeur gewond. De hulpdiensten brachten hem naar een ziekenhuis in Wiesbaden.

De beschadigde vrachtwagen is inmiddels op de rechterbaan of de vluchtstrook getrokken, zodat de linker- en middenbaan weer bereikbaar zijn.

Door lekkende vloeistoffen zal waarschijnlijk een deel van de grond moeten worden verwijderd. Ook moeten delen van de vangrails vervangen worden. De reddings- en schoonmaakwerkzaamheden zijn momenteel aan de gang en zullen, zoals de zaken er nu voor staan, tot het middaguur duren.

LEES OOK
Dode en gewonde door verkeersongeluk op oprit A2 nabij Eijsden
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×