Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 01:25 uur
HomeMEER NIEUWSBedrijfswagensHet belang van SERMI-certificering

Het belang van SERMI-certificering

[advertorial]

U heeft het mogelijk al voorbij zien komen: de SERMI-certificering, verplicht vanaf 1 april 2024. Maar wat houdt het precies in en waarom is het relevant in de hedendaagse autosector? Hieronder leest u meer over deze certificering en het belang ervan voor de branche.

SERMI staat voor Security Repair and Maintenance Information. Het is een certificering die waarborgt dat autobedrijven op een veilige en beveiligde manier toegang hebben tot technische informatie en beveiligingsfeatures van voertuigen. In een tijd waarin auto’s steeds geavanceerder worden en voorzien zijn van diverse technologieën, is de veiligheid en beveiliging van deze informatie van essentieel belang.

Kiwa ondersteunt de autosector daarbij met SERMI-certificering. Bedrijven die beschikken over deze certificering, laten zien dat zij voldoen aan de strenge eisen die gesteld worden op het gebied van veiligheid en beveiliging. Zo wordt ervoor gezorgd dat zorgvuldig wordt omgegaan met vertrouwelijke en technische informatie van auto’s en dat deze niet zomaar in verkeerde handen kan vallen.

LEES OOK
OM eist 28 maanden cel en 1,25 miljoen euro boete wegens BTW-fraude in de autosector

Autobedrijven tonen met SERMI-certificering aan dat zij voldoen aan de hoogste standaarden van veiligheid en beveiliging. Dit wekt vertrouwen bij klanten en partners. Bovendien kunnen bedrijven met deze certificering gemakkelijker toegang krijgen tot technische informatie van autofabrikanten, wat essentieel is voor reparatie en onderhoud.

SERMI-certificering is een belangrijke ontwikkeling in de autosector. Het waarborgt de veiligheid en beveiliging van technische informatie en biedt zowel autobedrijven als autobezitters tal van voordelen. In een wereld waarin technologie en beveiliging hand in hand gaan, is het cruciaal dat er normen en certificeringen zijn die deze aspecten waarborgen.

Geïnteresseerd in SERMI-certificering? Als een van de eerste in Europa geaccrediteerde inspectie-instellingen voor SERMI, maakt Kiwa werken aan voertuigbeveiliging eenvoudiger, voordeliger, sneller en zorgeloos. Met één enkele inlog bij alle fabrikanten, directe toegang tot diverse voertuigfabrikanten, snellere certificeringsdoorlooptijden en een gecertificeerde periode van 5 jaar.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×