Clicky

vrijdag 27 september 2024 - 01:30 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerSegers Internationaal Transport overgenomen door Heppner

Segers Internationaal Transport overgenomen door Heppner

OOSTERHOUT – Heppner heeft Segers Internationaal Transport uit Oosterhout overgenomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in internationale verkeersstromen tussen Nederland en Spanje. Segers Internationaal Transport is bij de transactie begeleid door overnameadviseur Marktlink.

Een nieuwe locatie in de Benelux

Na de overnames van het Nederlandse HaCas in 2017 en het Belgische DINA in 2021 breidt de bedrijvengroep Heppner zich nu verder uit in de regio met de aankoop van Segers Internationaal Transport.

Het in 1974 opgerichte Segers Internationaal Transport is, net als Heppner, een familiebedrijf dat bekend staat om zijn kwalitatief hoge dienstverlening en deskundigheid op het gebied van internationaal vervoer. Het bedrijf heeft expertise in het transport van hoogwaardige producten en een sterke positie in het handelsverkeer tussen Nederland en Spanje.

Segers Internationaal Transport heeft ongeveer dertig medewerkers in dienst en de omzet bedroeg in 2023 ongeveer € 24 miljoen. Het bedrijf beschikt over een moderne opslagloods van 14.000 m² in Oosterhout, strategisch gelegen tussen Rotterdam en Antwerpen, op 12 km afstand van de Heppner-vestiging in Gilze.

LEES OOK
Convoi-UTS heeft logistieke dienstverlener Deudekom overgenomen

Dankzij dit nieuwe magazijn heeft Heppner nog meer capaciteit om haar klanten logistieke en transportoplossingen te bieden op een strategische markt, in het middelpunt van het economische verkeer tussen Noord- en Zuid-Europa.

Een transactie in lijn met Heppners strategie voor internationalisering

Segers Internationaal Transport behaalt ongeveer 70 procent van zijn bedrijfsinkomsten uit import-exportroutes tussen Nederland en Spanje. Dankzij de opname van het bedrijf binnen het Heppner-concern kan het profiteren van de sterke aanwezigheid van de groep in Europa. Bovendien kan het nieuwe diensten en bestemmingen ontwikkelen voor zijn klanten. In de huidige tijd, die gekenmerkt wordt door een steeds verdere internationalisering van de goederenhandel, is deze overname een nieuwe mijlpaal voor Heppner. Hij past dan ook binnen de strategie om zijn positie als koploper in internationaal transport en logistiek te consolideren.

“Met de overname van Segers Internationaal Transport en daarmee de uitbreiding van ons netwerk kunnen we ons werkgebied uitbreiden en onze operationele capaciteiten in Nederland verder ontwikkelen. Deze nieuwe faciliteit biedt onze klanten nog effectievere en betrouwbaardere oplossingen voor hun internationale verkeersstromen en behoeften op het gebied van lokale distributie. Hiermee laten we de toenemende internationalisering van ons bedrijf zien”, aldus Jean-Thomas Schmitt, voorzitter en CEO van de Heppner Groep.

LEES OOK
EDEKA mag van ACM twee bedrijfsonderdelen van de Groot fresh group overnemen

”We zijn erg blij dat Segers Internationaal Transport nu deel uitmaakt van het Heppner-concern. We wilden graag samenwerken met een grootschalige transportonderneming. Segers Internationaal Transport heeft hiermee de kans om zijn groeipotentieel te verhogen en zich te ontwikkelen op een steeds globalere markt. We zijn verheugd om dat te doen met een familiebedrijf waarmee we dezelfde waarden delen”, aldus Ludwig Segers, aandeelhouder van Segers Internationaal Transport.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Dagenlange werkzaamheden op A15, weg richting Nijmegen dicht

TIEL - De snelweg A15 tussen knooppunt Deil en Tiel-West is tot maandagochtend dicht door werkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat. De weg in de richting van Nijmegen...
×