Clicky

woensdag 25 september 2024 - 16:54 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIDF roept reservisten op en begint 'nieuwe fase' bij Libanon

IDF roept reservisten op en begint ‘nieuwe fase’ bij Libanon

SAFED – De Israëlische krijgsmacht (IDF) is toe aan “een volgende fase” in het noordelijke grensgebied met Libanon. Een hoge commandant zei volgens een bericht op de website van de IDF dat militairen zich moeten voorbereiden op inzet.

Bovendien zijn nog eens twee brigades van reservisten ingeschakeld om tegen Hezbollah te vechten. De berichten suggereren dat grondgevechten in het gebied op handen zijn.

Generaal-majoor Ori Gordin, de commandant van het noordelijke commando van Israël, sprak volgens de IDF dinsdag militairen toe tijdens een oefening. Israëlische media, waaronder The Times of Israel en Haaretz, lezen in het bericht dat de krijgsmacht hierover verspreidde dat er mogelijk een grondoffensief in Libanon aan staat te komen.

De Israëlische krijgsmacht heeft de afgelopen dagen de aanvallen op Hezbollah in Libanon opgevoerd, vooral met een reeks bomaanslagen en vanuit de lucht. “De operatie is begonnen met een aanzienlijke aanval op de slagkracht van Hezbollah, vooral gericht op hun vuurkracht, en een zeer aanzienlijke aanval op de commandanten en strijders”, zei Gordin volgens de IDF. Nu moet volgens hem “verandering in de veiligheidssituatie” komen, “en we moeten volledig voorbereid zijn op manoeuvres en actie”.

LEES OOK
VN-hof besluit vrijdag over maatregelen om Rafah-offensief Israël

Later woensdagmiddag meldde de IDF dat de reservisten werden opgeroepen. “Dit maakt de voortzetting van de strijd tegen de terroristische organisatie Hezbollah en de verdediging van de Israëlische staat mogelijk, en schept de voorwaarden voor de bewoners van noordelijk Israël om terug te keren naar hun woningen.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Arriva mag op spoor Groningen-Zwolle, maakt wel bezwaar bij ACM

HEERENVEEN - Arriva mag treinritten uitvoeren op het spoor tussen Zwolle en Groningen. Dat bevestigt een woordvoerster van de vervoersmaatschappij na berichtgeving van Treinreiziger.nl. Als...
×