Clicky

woensdag 25 september 2024 - 14:33 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur filmt ernstig gewonde vrachtwagenchauffeur na ongeval en riskeert celstraf

Vrachtwagenchauffeur filmt ernstig gewonde vrachtwagenchauffeur na ongeval en riskeert celstraf [+video]

UNTEREISESHEIM – De Duitse politie doet onderzoek naar een man die een ernstig gewonde vrachtwagenchauffeur zou hebben gefilmd na een ongeval op de A6 nabij Untereisesheim.

De ernstig gewonde chauffeur heeft dinsdagmiddag waarschijnlijk het einde van een file gemist en is met zijn voertuig in botsing gekomen met de aanhanger van een andere vrachtwagen, aldus de politie. Hij zat bekneld in zijn voertuig en liep ernstige verwondingen op. Nadat de brandweer hem had gered, werd hij naar een ziekenhuis gebracht. De andere vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Volgens de politie parkeerde een derde vrachtwagenchauffeur na het ongeval zijn voertuig op de vluchtstrook en liep over de weg naar de middenberm. Daar zou hij de plaats van het ongeval en de ernstig gewonde hebben gefilmd. Getuigen deden hiervan aangifte bij de politie, waarna de vermoedelijke filmer werd gecontroleerd. Hij werd aangehouden.

“Personen die gewonde mensen en voertuigen die bij ongelukken betrokken zijn fotograferen of filmen, kunnen in Duitsland een gevangenisstraf van maximaal twee jaar of een boete verwachten”, staat op de website van de ADAC.

LEES OOK
Twee kinderen en moeder naar ziekenhuis na auto-ongeluk Schiedam

Vijf jaar geleden schoot het filmen van een vrachtwagenchauffeur die om het leven was gekomen een Duitse politieagent in het verkeerde keelgat en haalde de filmer erbij om de dode vrachtwagenchauffeur van dichtbij te bekijken.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Track-and-tracecodes pakketten PostNL werken niet door storing

DEN HAAG - Mensen die een pakketje verwachten van PostNL, kunnen momenteel niet zien waar die is. Een woordvoerster van PostNL meldt dat er...