Clicky

woensdag 25 september 2024 - 14:33 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartNederlands binnenvaartschip blokkeert de Weser in Duitsland

Nederlands binnenvaartschip blokkeert de Weser in Duitsland [+foto]

HOYA – Dinsdagmiddag 24 september 2024 omstreeks 14.30 uur brak een 80 meter lang Nederlands binnenvaartschip, beladen met grind, los van de ligplaats in het de Duitse stad Hoya en kwam overdwars te liggen. Hierdoor werd de Weser in Hoya volledig afgesloten.

Het was niet meer mogelijk om langs de locatie te varen. Op het moment van het incident was er geen bemanning aan boord van het schip. Volgens de huidige bevindingen van de waterpolitie verlieten de 35-jarige schipper en de 30-jarige matroos rond het middaguur het schip.

Aanmeren gebeurt uitsluitend met behulp van ankerpalen aan boord. Er was geen extra beveiliging door middel van touwen. Door een bedieningsfout hield de achterpaal het niet, het schip kwam los en draaide door de stroming opzij.

De schipper werd telefonisch geïnformeerd dat zijn schip los was geraakt en overdwars lag. Tegelijkertijd werden de politie en de waterpolitie geïnformeerd. De bemanning kon om 15.45 uur via de boeg van het schip het schip weer betreden en het schip op eigen kracht op de ligplaats varen.

Er is nog geen schade aan derden of schade aan het schip vastgesteld. Een ander schip dat om hulp werd geroepen, was niet langer nodig.

De sluiting van de scheepvaart en het informatiebericht voor de scheepvaart, opgesteld door het districtshoofdkwartier van Minden, werden rond 16.00 uur opgeheven.

Er is door de waterpolitie een administratieve overtredingsprocedure gestart.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Track-and-tracecodes pakketten PostNL werken niet door storing

DEN HAAG - Mensen die een pakketje verwachten van PostNL, kunnen momenteel niet zien waar die is. Een woordvoerster van PostNL meldt dat er...
×