Clicky

woensdag 25 september 2024 - 11:26 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerBovenleiding Schiphol hersteld, maar hinder op spoor houdt aan

Bovenleiding Schiphol hersteld, maar hinder op spoor houdt aan

SCHIPHOL – De bovenleiding bij Schiphol die dinsdagavond kapotging en sindsdien zorgt voor vertragingen en uitval van treinen, is hersteld. Dat laat een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail weten. Maar omdat er nog altijd een defecte trein op het spoor bij Schiphol staat, kan het treinverkeer nog niet volledig worden opgestart. De huidige prognose is dat dat nog tot ongeveer het middaguur duurt.

Dinsdagavond gingen de bovenleiding en een internationale trein van Eurostar bij Schiphol kapot. Die trein kan alleen door een andere Eurostar-trein worden weggesleept, legt de woordvoerder van ProRail uit. Naar verwachting gebeurt dat in de loop van de ochtend.

“We hopen dat het treinverkeer dan iets voor het middaguur volledig kan worden opgestart, maar we raden echt aan om de reisplanner in de gaten te houden”, zegt de woordvoerder. “Want het moet wel meezitten en gaan zoals we het nu bedacht hebben.” Waarom de trein alleen door een ander exemplaar van Eurostar kan worden weggehaald, weet hij niet.

LEES OOK
Bonden: ook korte staking in streekvervoer voor zwaarwerkregeling

Stroomstoring

Door de problemen bij Schiphol rijden woensdagochtend geen intercity’s tussen de luchthaven en Hilversum en Lelystad. Op andere trajecten rijden veel minder treinen, zoals tussen Leiden en Den Haag en tussen Den Haag en Dordrecht.

Ook op andere trajecten hebben treinreizigers woensdagochtend te maken met hinder. Zo rijden tussen Amersfoort en Zwolle geen treinen door een stroomstoring.

Tussen Dordrecht en Breda reden sinds maandag geen intercity’s door een seinstoring, maar rond 09.00 uur werd duidelijk dat het treinverkeer daar weer volledig wordt opgestart. Volgens de ProRail-woordvoerder is de oorzaak van de “ontzettend hardnekkige” storing nog niet duidelijk, maar is het spoor tussen Dordrecht en Breda met een soort noodoplossing toch volledig beschikbaar gemaakt.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Rijkswaterstaat stopt met buitenlandse scheepvaartberichtgeving via Teletekst

UTRECHT - In het kader van een uniforme Europese werkwijze verwijst Rijkswaterstaat per 1 januari 2025 voor internationale scheepvaartberichtgeving naar het platform EuRIS en...
×