Clicky

dinsdag 24 september 2024 - 18:53 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSPersonenvervoerNieuwe voorzitter OV-NL: Hatte van der Woude

Nieuwe voorzitter OV-NL: Hatte van der Woude

De branchevereniging van het openbaar vervoer, OV-NL, heeft Hatte van der Woude benoemd tot haar nieuwe voorzitter. Het voormalig Tweede Kamerlid en wethouder uit Delft is als voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van OV-NL en vertegenwoordigt de OV-bedrijven.

Jaap Bierman, CEO van HTM en bestuurslid van OV-NL: “We zijn blij met Hatte van der Woude als nieuwe voorzitter van OV-NL. Met haar bestuurlijke en politieke kennis en ervaring is zij goed in staat de gezamenlijke belangen van de vervoerbedrijven op specifieke thema’s als veiligheid, duurzaamheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid op de politieke en maatschappelijke agenda te krijgen en te houden. De afgelopen twee jaar is de rol van OV-NL als branchevereniging steeds relevanter geworden, en we zijn ervan overtuigd dat Hatte ons kan helpen om deze ingeslagen weg voort te zetten en de zichtbaarheid van OV-NL verder kan uitbreiden.”

Hatte van der Woude kijkt uit naar haar nieuwe rol: “Betaalbaar, veilig en toegankelijk openbaar vervoer is cruciaal voor de bereikbaarheid van Nederland. Het is voor mensen belangrijk bij het maken van keuzes over waar ze gaan wonen, werken of studeren. Investeringen in het OV zijn essentieel voor het oplossen van maatschappelijke opgaven zoals woningbouw, klimaat en economie. Daarbij is het belangrijk dat er concrete doelstellingen geformuleerd worden door dit kabinet: Wat willen we op welke plaats bereiken, ook op lange termijn? In slecht bereikbare huizen wil je tenslotte niet wonen.”

LEES OOK
Omtzigt: niet de bedoeling dat aantekeningen zichtbaar waren

Het bestuur van OV-NL bestaat verder uit Jaap Bierman (HTM), Wouter Koolmees (NS) en Wilko Mol (EBS).

Hatte van der Woude was van 31 maart 2021 tot 6 december 2023 Tweede Kamerlid voor de VVD. Zij was daar woordvoerder hoger onderwijs, wetenschapsbeleid en emancipatie. Van juni 2018 tot maart 2021 was zij wethouder onderwijs, jeugd, integratie en emancipatie in Delft. Eerder werkte zij bij de AIVD, in diverse rollen binnen De Haagse Hogeschool en als business research consultant in Azië. Hatte is getrouwd en moeder van twee dochters en een zoon.

OV-NL is de branchevereniging waar alle openbaarvervoerbedrijven bij zijn aangesloten: Arriva Nederland, EBS Public Transportation BV, GVB, HTM Personenvervoer N.V., Keolis Nederland, NS, Qbuzz b.v., RET en Transdev

 

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ministerie verwachtte al dat Lelylijn veel duurder zou worden

DEN HAAG - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verwachtte al dat meer geld nodig zou zijn voor de Lelylijn en de Nedersaksenlijn. Dat...
×