Clicky

dinsdag 24 september 2024 - 14:23 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBoorplatformen in Golf van Mexico ontruimd vanwege orkaan Helene

Boorplatformen in Golf van Mexico ontruimd vanwege orkaan Helene

HOUSTON – Oliebedrijven waaronder Shell, BP en Chevron ontruimen boorplatformen in de Golf van Mexico om een naderende orkaan. Die tropische orkaan, genaamd Helene, kan donderdag het gebied raken met zeer hoge windsnelheden.

Naast het evacueren van personeel van boorplatformen stoppen bedrijven ook de productie van bepaalde installaties, zoals die bij de platformen Na Ika en Thunder Horse van BP en het Shell-booreiland Stones. Andere oliebedrijven die voorzorgsmaatregelen nemen in de Golf van Mexico zijn bijvoorbeeld Equinor en Occidental Petroleum.

Helene dreigt de tweede zware orkaan te worden die de Golf van Mexico treft in twee weken tijd. Voorspellers verwachten windsnelheden van wel 185 kilometer per uur.

Mede door de verwachting van een flinke verstoring van de olieproductie in de Golf van Mexico gingen de olieprijzen dinsdag omhoog. Ook de toenemende spanningen in het Midden-Oosten door de escalatie van het conflict tussen Israël en Hezbollah zorgen voor hogere olieprijzen.

LEES OOK
Reuters: Shell wil honderden banen schrappen in olie- en gastak
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen en bestelbus in brand na aanrijding [+foto]

BORSSELE - Een bestelbus en een vrachtwagen zijn dinsdagmiddag in brand gevlogen nadat deze in Borssele met elkaar in aanrijding waren gekomen. Twee personen...
×