Clicky

dinsdag 24 september 2024 - 14:23 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerVrachtwagens mogen niet meer over Duitse Freihafenelbbrug in Hamburg

Vrachtwagens mogen niet meer over Duitse Freihafenelbbrug in Hamburg

HAMBURG – De Freihafenelbbrug in Hamburg is vanaf donderdag gesloten voor voertuigen met een gewicht van meer dan 7,5 ton. Volgens eigen informatie heeft de havenautoriteit van Hamburg (HPA) de gewichtslimiet ingesteld om de belasting van de Freihafenelbbrug door het wegverkeer te verminderen.

Dit is nodig vanwege de staat van de brug, gebouwd in 1926, en een statische beoordeling die noodzakelijk werd door het uitstel van de herstelwerkzaamheden en de gedeeltelijke nieuwbouw.

Volgens de HPA moeten voertuigen met een gewicht van meer dan 7,5 ton de Nieuwe Elbebrug gebruiken via de respectievelijke toegangs- en uitvalswegen Veddeler Marktplatz en Zweibrückenstrasse.

De brug was eind januari 2022 voor het laatst in het nieuws: op dat moment ramde een dronken kapitein het bouwwerk met zijn baggerschip. De brug met zijn opvallende stalen vakwerkbogen moest vier maanden lang afgesloten worden voor het verkeer vanwege reparaties.

LEES OOK
Politie overmeestert man met bijl in Hamburg bij fanmars Oranje
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen en bestelbus in brand na aanrijding [+foto]

BORSSELE - Een bestelbus en een vrachtwagen zijn dinsdagmiddag in brand gevlogen nadat deze in Borssele met elkaar in aanrijding waren gekomen. Twee personen...