Clicky

dinsdag 24 september 2024 - 12:23 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsScholz wil Zelensky nog altijd geen langeafstandswapens geven

Scholz wil Zelensky nog altijd geen langeafstandswapens geven

NEW YORK – Er gaan geen Duitse langeafstandswapens naar Oekraïne. Nu niet en nooit niet, liet bondskanselier Olaf Scholz voorafgaand aan een ontmoeting met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in New York weten. De twee troffen elkaar in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Zelensky vraagt al lange tijd aan westerse landen om langeafstandswapens om Russisch grondgebied mee aan te vallen. Scholz zei al vaak nee en herhaalde dat antwoord maandag tegenover verslaggevers in New York. Het is een besluit van de Duitse regering, benadrukte Scholz. “We doen het niet en hebben daar goede redenen voor.” Ook in de toekomst krijgt Oekraïne van Duitsland geen toestemming, zelfs als bondgenoten die wel geven.

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zijn er nog niet over uit of Oekraïne raketten mag gebruiken om doelen diep in Rusland te raken. Rusland reageerde eerder dreigend. Staan NAVO-landen het inzetten van de wapens toe, dan zijn de landen van het militaire bondgenootschap in directe oorlog met Rusland, waarschuwde president Vladimir Poetin.

LEES OOK
Atoomwaakhond waarschuwt voor nucleair ongeluk in belaagd Koersk
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Farizon’s Homtruck doet intrede op Europese markt bij Duitse Duvenbeck Group

HANNOVER - Tijdens de IAA TRANSPORTATION 2024, ondertekende Farizon New Energy Commercial Vehicle Group (Farizon) een samenwerkingsmemorandum met de Duvenbeck Group in Hannover, gericht...
×