Clicky

dinsdag 24 september 2024 - 12:25 uur
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsUPS levert nu ook op zaterdag tegen reguliere weektarieven

UPS levert nu ook op zaterdag tegen reguliere weektarieven

EINDHOVEN – UPS bezorgt nu ook pakketten aan particuliere klanten op zaterdag tegen het reguliere weektarief. Voorheen werden nog de weekendtarieven berekend. UPS zegt de enige vervoerder te zijn die standaardlevering op zaterdag aanbiedt zonder extra kosten in rekening te brengen.

Door deze service kunnen bedrijven meer flexibiliteit in leveringsmogelijkheden aanbieden. Meer dan 130 miljoen huishoudens in de acht grootste Europese markten, waaronder Nederland kunnen gebruikmaken van deze nieuwe bezorgoptie.

Bijna twee op de drie consumenten wereldwijd wil hun pakketje binnen 24 uur na aankoop ontvangen. Dat voert de druk op bij bedrijven, maar zij zijn zelf afhankelijk van hun logistieke partners om aan die verwachtingen te kunnen voldoen. Vooral in het weekend is het gecompliceerder om pakketjes snel bij de eindontvanger te leveren.

Door standaardlevering op zaterdag aan te bieden zonder daarvoor een meerprijs te vragen, hebben bedrijven nu meer mogelijkheden om leveringen uit te sturen en te plannen, bijvoorbeeld via UPS My Choice. Dat biedt een groot concurrentievoordeel tegenover bedrijven die enkel leveren op weekdagen. Met name voor kleinere bedrijven biedt dit een logistieke uitkomst om klanten ook in het weekend te bereiken op een voordelige en betrouwbare manier.

LEES OOK
UPS neemt Frigo-Trans en BPL over

“Via onze standaardlevering op zaterdag geven we flexibiliteit aan bedrijven, waardoor ze op hun beurt zelf een betere bezorgervaring kunnen bieden aan hun klanten en kunnen blijven groeien”, vertelt Daniel Carrera, EMEAI President bij UPS.

“Door deze nieuwe dienst kunnen bedrijven extra verzendopties aanbieden aan hun klanten. Dat past perfect binnen onze strategie om onze klanten concurrentievoordelen te bieden via logistieke oplossingen.”

UPS biedt klanten naast thuisbezorging ook de mogelijkheid om hun pakket aan te leveren of af te halen bij bijna 40.000 UPS Access Points. Dit zijn lokale bedrijven zoals buurtwinkels met verlengde avond- en weekenduren. Dit geeft consumenten meer flexibiliteit, omdat ze hun pakketje kunnen ophalen wanneer het voor hen uitkomt.

De afgelopen periode zijn er diverse andere diensten toegevoegd aan het aanbod van UPS waardoor klanten meer comfort en controle hebben zoals Time Window Delivery, Delivery Photo en Follow My Delivery.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Farizon’s Homtruck doet intrede op Europese markt bij Duitse Duvenbeck Group

HANNOVER - Tijdens de IAA TRANSPORTATION 2024, ondertekende Farizon New Energy Commercial Vehicle Group (Farizon) een samenwerkingsmemorandum met de Duvenbeck Group in Hannover, gericht...
×