Clicky

dinsdag 24 september 2024 - 12:25 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelJUNA breidt activiteiten uit met dertig nieuwe elektrische Scania's

JUNA breidt activiteiten uit met dertig nieuwe elektrische Scania’s

BERLIJN – JUNA, een joint venture tussen Scania en sennder, zet elektrificering van het wagenpark voort. Na de oprichting in 2023 ziet JUNA een toegenomen vraag naar haar diensten en breidt haar activiteiten uit met de toevoeging van dertig nieuwe zware elektrische vrachtwagens van Scania.

De vrachtwagens zullen naar verwachting in de eerste helft van 2025 aan de vloot worden toegevoegd.

Deze recordorder komt na de lancering van JUNA op de Duitse markt, waar het zich vestigde als de partij om in de gaten te houden binnen duurzame logistiek. Sinds de lancering is JUNA gegroeid van het inzetten van vroege pilotvoertuigen tot het vinden van een product-marktfit en onlangs het exploiteren van vrachtwagens voor enkele van de meest bekende en geliefde merken in Europa.

Met deze nieuwe vrachtwagens zal JUNA meer dan 50 ultramoderne elektrische voertuigen beheren in vier grote Europese markten, wat een van de grootste vloten van zware elektrische vrachtwagens in Europa is.

Geavanceerde elektrische oplossingen voor regionaal transport

De nieuwe vloot bestaat uit de nieuwste zware elektrische trucks van Scania, die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van regionaal transport in Europa. Deze trucks kunnen tot 46 ton trekken en hebben een indrukwekkend bereik van maximaal 500 kilometer op één lading. D

LEES OOK
Na een inhaalslag zakt de verkoop van nieuwe vrachtwagens terug

e vloot richt zich op de basis van Europees wegtransport en zorgt voor betrouwbare, efficiënte en duurzame transportoplossingen voor enkele van Europa’s grootste verladers.

“De uitbreiding van onze vloot met deze geavanceerde elektrische trucks is een belangrijke stap in onze reis om wegtransport te revolutioneren”, aldus Matteo Oberto, CEO van JUNA.

“Ons pay-per-use-model heeft bewezen aan te sluiten bij de vraag van vervoerders, wat aantoont dat elektrische trucks kunnen voldoen aan de prestatie- en betrouwbaarheidsnormen die worden verwacht door veeleisende klanten in de vrachtindustrie. Nu zijn we klaar om op te schalen en onze innovatieve oplossing naar meer markten in Europa te brengen.”

Christian Levin, President en CEO van Scania, voegde toe: “Onze samenwerking met sennder via JUNA illustreert onze gedeelde visie voor een duurzame toekomst in transport. De inzet van deze nieuwe vrachtwagens is een bewijs van onze gezamenlijke inspanningen om de overgang naar een duurzaam transportsysteem te bevorderen.”

JUNA is opgericht in 2023 en is een joint venture tussen Scania CV AB, een wereldleider in transportoplossingen, en sennder Technologies GmbH, Europa’s toonaangevende digitale expediteur voor wegtransport.

LEES OOK
DHL Express voortrekker om grondvloot op Brussels Airport helemaal elektrisch te maken

JUNA is opgericht om de acceptatie van elektrische vrachtwagens in de wegtransportsector te versnellen door de traditionele barrières voor kleine tot middelgrote vervoerders om duurzaam transport te betreden, zoals hoge initiële kosten en restwaarderisico’s, weg te nemen.

Door gebruik te maken van een uniek pay-per-use-model biedt JUNA vervoerders toegang tot premium elektrische vrachtwagens met gegarandeerde laadvolumes via het digitale platform van sennder, wat zowel operationele efficiëntie als ecologische duurzaamheid garandeert.

Met ambitieuze plannen om tegen 2030 5.000 elektrische vrachtwagens in te zetten, staat JUNA op het punt de Europese logistieke sector te revolutioneren, in lijn met de Green Deal-doelen van de Europese Unie en een nieuwe norm te stellen voor duurzaam transport op het hele continent.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Farizon’s Homtruck doet intrede op Europese markt bij Duitse Duvenbeck Group

HANNOVER - Tijdens de IAA TRANSPORTATION 2024, ondertekende Farizon New Energy Commercial Vehicle Group (Farizon) een samenwerkingsmemorandum met de Duvenbeck Group in Hannover, gericht...
×