Clicky

dinsdag 24 september 2024 - 10:55 uur
HomeMEER NIEUWSFinancieelKVK schermt telefoonnummers ondernemers voortaan af

KVK schermt telefoonnummers ondernemers voortaan af

UTRECHT – De Kamer van Koophandel (KVK) schermt per 25 september de telefoonnummers af van ondernemers die zijn ingeschreven in het Handelsregister. Veel ondernemers vroegen om deze maatregel, vooral vanwege ongewenste telefonische benadering door commerciële partijen.

Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken loopt KVK met de maatregel vooruit op veranderingen in de Handelsregisterwet. Die komen voort uit de zogenoemde Datavisie, een nieuwe manier van omgaan met gegevens in het Handelsregister die aansluit bij de maatschappelijke ontwikkelingen van nu. Eerder al werden mogelijkheden voor het afschermen van adressen voor ondernemers uitgebreid.

Belangrijke stap

Minister Beljaarts van Economische Zaken: “Dit is opnieuw een belangrijke stap op weg naar een modern en toekomstbestendig Handelsregister. Daarbij zijn twee dingen belangrijk: aan de ene kant openbaarheid en transparantie, omdat je als ondernemer en consument moet kunnen weten met wie je zakendoet. En aan de andere kant privacy, om de persoonlijke levenssfeer van elke ondernemer zo goed mogelijk te beschermen. Deze nieuwe maatregel sluit naadloos aan bij dat laatste.”

LEES OOK
Driekwart van de ondernemers probeert productiviteit te verhogen

Ook Greet Prins, voorzitter van de Raad van Bestuur van KVK, is blij met de nieuwe stap: “We gaan hiermee de ongewenste telefonische benadering tegen van ondernemers via hun inschrijving in het Handelsregister. Ik ben blij dat we deze afscherming nu kunnen realiseren en het blijkt nodig: vooral zzp’ers worden nog steeds lastiggevallen door telefonische verkopers, ondanks de wet die ongevraagde telefonische verkoop al vanaf 2021 volledig verbiedt. Die overlast willen we hiermee bestrijden.”

Later in 2024 gaat KVK de faxnummers uit het Handelsregister verwijderen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

JUNA breidt activiteiten uit met dertig nieuwe elektrische Scania’s

BERLIJN - JUNA, een joint venture tussen Scania en sennder, zet elektrificering van het wagenpark voort. Na de oprichting in 2023 ziet JUNA een...
×